Divendres, 19 d'abril de 2024
sequera

La Noguera Pallaresa entra en estat d'alerta per la sequera

És el pas previ al d'emergència, al qual podria arribar si persisteix la manca de pluges

Pallars Digital Pallars | 5 de maig de 2023 a les 08:45
Imatge del pantà de Sant Antoni durant el mes de març | Marta Argilés
La Noguera Pallaresa i la Ribagorçana han entrat en estat d'alerta a causa de la sequera. Es tracta del pas previ al d'emergència, al qual podrien arribar si persisteix la manca de pluges. Així ho certifica l'informe d'abril de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que justifica el canvi de grau en aquestes dos Unitats Territorials d'Escassetat (UTE) pel fet que les precipitacions durant aquest últim mes han estat "gairebé inexistents".
 

Mapa d'indicadors d'escassetat d'aigua, amb la Noguera Pallaresa (12B) en estat d'alerta. Foto: CHE

 
Per altra banda, l'informe de la CHE també puja a la categoria d'emergència els municipis pertanyents a la UTE del Baix Ebre, que inclou localitats de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta o la Ribera d'Ebre. L'escenari s'afegeix al que ja descriu la situació de la conca del Segre des de fa un any.

La zona oriental de la conca continua sent la que es troba pitjor, en particular la UTE del Segre que continua en emergència per dotzè mes, però l'informe alerta que la situació es va traslladant a altres zones, i indica que per això s'ha decidit pujar al grau d'emergència a diversos punts més com el del Baix Ebre i les dues Nogueres.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació