Dissabte, 27 d'abril de 2024
ocupació turística

El Pirineu pallarès compleix les expectatives d'ocupació turística tot i estar just de neu durant les festes

Cap d'Any ha tingut els registres més alts, de fins al 95% als establiments propers a pistes, mentre que Espot i Port Ainé han rebut més de 29.000 esquiadors

Pallars Digital Pallars | 8 de gener de 2024 a les 09:00
Esquiadors pujant a un telecadira de Port Ainé | O. Bosch / ACN
El Pirineu pallarès ha complert les expectatives d'ocupació turística durant les vacances de Nadal. Així ho ha assegurat el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, que ha fet una valoració molt positiva dels resultats, tot afegint que malgrat anar "justos de neu", no s'ha notat a nivell d'ocupació.

Entre Sant Esteve i Cap d'Any és quan s'han assolit els índexs més alts fins al 95% en aquells establiments pròxims a les pistes. Unes estacions que en el cas de les d'alpí han obert en la seva gran majoria tot i no poder oferir la plenitud dels seus dominis per falta de neu. Ara bé, les nevades d'aquest cap de setmana i la previsió de fred i més precipitacions generen optimisme per continuar la temporada.


Serrano també ha fet extensible les bones dades d'ocupació al conjunt de la demarcació gràcies al turisme rural i altres allotjaments com els hotels, els apartaments i els càmpings. El pic d'ocupació s'ha donat del 30 de desembre a l'1 de gener, cap de setmana de Cap d'Any, amb xifres del 95%. 
 
A més a més, ha posat de relleu que el Pirineu de Lleida ha estat un "privilegiat", ja que ha estat l'única zona que ha tingut pràcticament totes les estacions obertes amb condicions "acceptables". Altres zones que són competència d'aquest destí han tingut condicions pitjors, ha assegurat Serrano, que també ha posat en valor el treball que es fa des de les estacions per mentir-les obertes i les inversions per produir neu de forma "tecnològicament avançada".
 

Més de 29.000 esquiadors a Espot i Port Ainé

Com acostuma a passar per aquestes dates, les estacions d'esqui han centrat l'interès dels visitants. Baqueira Beret ha assegurat que entre el 26 de desembre i el 7 de gener han rebut un 12% més d'esquiadors que en el mateix període de vacances de la temporada 22-23. 

Per la seva banda, les estacions d'Espot Esquí i Port Ainé han tingut una notable afluència, amb més de la meitat del domini esquiable obert i una agenda plena d'activitats. Des de FGC es destaca una "ocupació excepcional" a l'Hotel Port Ainé 2000 amb un 95%. En total, les pistes de Port Ainé han rebut 18.250 visitants i a Espot n'hi ha anat 10.974.
 
Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, en conjunt s'han venut uns 222.000 forfets, una xifra molt similar a la de l'any passat per aquestes dates que amb un dia més de festiu, es va tancar al voltant dels 225.000. També cal tenir en compte que Port del Comte i Tavascan, si bé han estat obertes al públic, la falta de neu suficient ha fet que el nombre d'esquiadors hagi estat baix.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació