Dissabte, 27 d'abril de 2024
alta tensió

Medi Ambient no autoritza la línia d'alta tensió Orcau-la Pobla de Segur

La infraestructura serviria per evacuar l'energia de les grans centrals fotovoltaiques projectades al Pallars Jussà

Pallars Digital Pallars Jussà | 22 de desembre de 2023 a les 11:00
Una torre elèctrica al Pallars Jussà en una imatge d'arxiu | TGE
La línia d'alta tensió entre Orcau i la Pobla de Segur, que hauria d'evacuar l'energia dels grans parcs solars projectats al Pallars Jussà, no ha estat autoritzada per Medi Ambient. La infraestructura, de 220 quilovolts de tensió i 12.713 metres de longitud, travessaria els municipis d'Isona i Conca Dellà i Conca de Dalt, i arribaria fins a la subestació elèctrica de la Pobla de Segur.

 
De fet, l'any 2022 aquesta línia ja va comptar amb el rebuig frontal dels ajuntaments de Conca de Dalt i la Pobla de Segur. El primer va aprovar paralitzar la llicència per a la instal·lació d'aquesta LAAT. D'altra banda, el consistori poblatà va presentar al·legacions al projecte i va emetre un informe desfavorable.

El motiu principal és que el recorregut proposat entre la subestació vulnerava el Pla especial del Pantà de Sant Antoni, que prohibeix la construcció de noves línies d’alta tensió d’energia elèctrica en tot l’entorn del pantà.

 
La no autorització d'aquesta línia d'alta tensió suposa un gran contratemps per als futurs parcs solars previstos al Jussà, especialment als municipis d'Isona i Conca Dellà i Tremp. I és que cadascuna d'aquestes centrals està supeditada a una línia elèctrica que ha d'arribar fins a la subestació elèctrica de la Pobla de Segur.
 
Aquest és el principal escull per a la seva hipotètica tramitació. El motiu és que no es pot presentar el projecte solar sense línia. De fet, aquesta mateixa línia d'evacuació que es contemplava no es va ni a arribar a presentar, ja que passava per sobre d'espais naturals protegits.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació