Diumenge, 28 d'abril de 2024
Dansàneu

El Dansàneu 2024 commemorarà els 600 anys del text de bruixeria més antic d'Europa

El Festival de Cultures del Pirineu se celebrarà a les Valls d'Àneu des del 26 de juliol al 4 d'agost

Pallars Digital Valls d'Àneu | 20 de desembre de 2023 a les 08:45
Fragment de les ordinacions de les Valls d'Àneu, el text de bruixeria més antic d'Europa | Generalitat de Catalunya
La 33a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, se centrarà en la commemoració del 600 aniversari del text de bruixeria més antic d'Europa, que és originari de les Valls d'Àneu. El certamen se celebrarà del 26 de juliol al 4 d'agost de 2024.

 
Les ordinacions de 1424 tenen una significació important perquè la comunitat científica internacional les reconeix com el primer document conservat amb caràcter regulador que ordena i condemna la participació en les reunions de bruixes en l'àmbit europeu.
 
En el context d'aquesta commemoració, es duran a terme una sèrie d'iniciatives que volen reconèixer la singularitat històrica i el pes jurídic d'aquest text. Restituir la memòria de les dones que van ser objecte de repressió i violència per aquesta qüestió, és també un dels objectius de la commemoració impulsada pel Consell Cultural de les Valls d'Àneu i la Universitat de Barcelona.

Entre les accions que tindran lloc destaca la producció d'espectacles i publicacions tant especialitzades com divulgatives, la producció de nou material audiovisual, la convocatòria d'un congrés internacional liderat per la UB, una exposició itinerant i altres iniciatives lligades a la temàtica de la bruixeria.
 

Col·laboració amb els festivals Clàssics i Càntut

Com a preludi de la celebració de la seva 33a edició, el Dansàneu, en col·laboració amb els festivals Clàssics i Càntut, ha programat dos activitats culturals per als pròxims dies 28 i 30 de desembre a Esterri d'Àneu.

Aquests actes serviran també com a la clausura del 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, que destaca per la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni cultural i natural aneuenc.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació