Dissabte, 27 d'abril de 2024
esquí

L’Esport Blanc Escolar aproparà aquest hivern els esports de neu a 315 alumnes del Pallars

Començarà a partir del gener i comptarà amb la participació de set escoles pallareses

Pallars Digital Pallars | 18 de desembre de 2023 a les 10:00
La iniciativa beneficiarà a uns 2.400 alumnes de 63 centres del Pirineu | ACN
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) comptarà a partir del mes de gener amb la participació de 315 alumnes de les set escoles del Pallars. L'EBE està integrat a la matèria curricular d'educació física, es duu a terme en horari lectiu i consta de vuit sessions: tres d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. El pressupost destinat a la pròxima edició del programa serà d'uns 700.000 euros.


Dels alumnes pallaresos que participaran en aquesta nova edició, 212 són dels quatre centres escolars del Pallars Jussà, mentre que 103 provenen de les tres escoles del Pallars Sobirà. En total, hi participaran uns 2.400 alumnes de 3r i 4t de primària d'una seixantena de centres de nou comarques de muntanya de Catalunya.
 
Durant la presentació del programa, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ha demanat accions que vagin "més enllà" de l'Esport Blanc Escolar (EBE), per tal que l'objectiu que promou aquest programa, que ha arribat als 10 anys, tingui continuïtat i s'afavoreixi que els nens del Pirineu puguin practicar l'esquí d'una forma més habitual.

El president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha explicat que una de les preocupacions que tenen des de l'entitat és la continuïtat de la pràctica d'esports de neu per part dels participants a l'EBE. Per aquest motiu, creu que calen accions per afavorir-ho fora de l'horari lectiu, tenint en compte que és l'entorn natural dels nens del Pirineu i, per tant, se'ls ha de garantir aquest "dret" d'accés a aquest tipus d'esport.
 
Per la seva banda, la representant territorial d'Esports de la Generalitat a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Lourdes Ravetllat, considera que ara que l'EBE ha complert una dècada, és el moment de veure quins alumnes s'han "enganxat" al món de l'esquí i cap a on es pot ampliar el programa. Així, dins l'Estratègia Pirineu 2030, s'està estudiant si aquest es pot obrir a més disciplines, com ara l'esquí de muntanya o els esports de gel.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació