Dissabte, 27 d'abril de 2024
recerca

La historiadora i periodista Sònia Clotet guanya la 13a beca de recerca del Pallars Jussà

El projecte premiat tracta sobre Josep Calassanç Abad de Subirà i Casades, baró liberal del Pallars afusellat a la Segona Guerra Carlina

Pallars Digital Tremp | 14 de desembre de 2023 a les 08:30
Sònia Clotet, guanyadora de la 13a beca Mossèn Jesús Castells | Arxiu Comarcal del Pallars Jussà
La historiadora i periodista d'Isona, Sònia Clotet, és la guanyadora de la 13a Beca de Recerca Mossèn Jesús Castells i Serra, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i promoguda pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. El seu projecte, titulat Josep Calassanç Abad de Subirà i Casades, el baró liberal del Pallars afusellat a la II Guerra Carlina​, ha estat l'escollit pels membres del jurat.

 
El baró d’Abella va ser clau en la transició entre l’absolutisme i el liberalisme al Pallars Jussà, i va introduir idees modernitzadores a la comarca, especialment en el camp de la indústria i de l’agricultura. Va tenir un paper transcendental en les negociacions polítiques entre carlins i liberals durant la Guerra dels Matiners (1846-1849), sent afusellat durant aquest conflicte.

Aquesta beca s’atorga al millor projecte inèdit sobre història o qualsevol àmbit d’estudi, sempre que faci referència a qualsevol dels fons documentals existents a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, i està dotada amb 3.000 euros.

Sònia Clotet i Estrada és nascuda a Barcelona i resideix des de fa anys a Isona. És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Internacional de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació