Dissabte, 27 d'abril de 2024
camins

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà executa el pla de camins per al 2023

Ja s’ha actuat en la totalitat dels 15 municipis de la comarca mitjançant 15 obres i amb una inversió final de 648.600 euros

Pallars Digital Pallars Sobirà | 5 de desembre de 2023 a les 11:30
Imatge d'una carretera asfaltada al municipi de Farrera | Ajuntament de Farrera
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà està executant el pla de camins de la comarca previst per a aquest 2023. En total, s'ha dut a terme en dos partides: una corresponent a la pavimentació i el ferm de les carreteres, i l'altra per a les cunetes i tanques de seguretat. Els fons han estat adjudicats pel Departament de Territori.

Tal com expliquen des de l'ens comarcal, fa dos anys que es concedeix la mateixa partida pressupostària. En aquest sentit, esperen que l'any vinent es continuïn rebent aquestes ajudes. El cert, exposen, és que de moment no hi ha cap partida programada i no se sap si es podrà disposar d'alguna inversió per al manteniment de camins a nuclis habitants.
 
La partida per a la pavimentar i col·locar noves cunetes té un pressupost de 648.600 euros, que ha permès realitzar actuacions en la totalitat dels 15 municipis de la comarca. El Pla Pilot de Camins, tal es va anunciar el passat mes de gener, té previst destinar 1,8 milions d'euros a la xarxa viària rural del Pallars Sobirà.

 
Segons apuntava a consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, l'objectiu és reforçar la connectivitat i la mobilitat de les veïns de la comarca i, en definitiva, "fer que la vida aquí sigui més fàcil", assegurava. D'altra banda, el pla contempla actuar en 300 quilòmetres de carreteres rurals, incloent el reforç de paviment asfàltic i la millora del drenatge longitudinal i dels elements de seguretat de la xarxa viària.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació