Dilluns, 29 d'abril de 2024
obres

La nova biblioteca comarcal de Sort continua sense data d'obertura

Els contratemps i els tràmits estan endarrerint encara més les obres, que havien de finalitzar a mitjans d'any

Pallars Digital Sort | 29 de novembre de 2023 a les 10:55
Interior de la nova biblioteca comarcal | Ajuntament de Sort
La biblioteca comarcal de Sort continua sense data d'obertura. Les obres del nou equipament, que segons les previsions havien de finalitzar a mitjan 2023, s'estan endarrerint a causa dels contratemps i els tràmits, tal com explica el mateix ajuntament. "Les infraestructures d'aquest tipus han de passar innumerables filtres que acaben endarrerint més del previst la data de finalització la seva posada en funcionament", exposa el consistori en un comunicat.
 
 
El principal problema és que a l'ajuntament encara no se li ha lliurat l'edifici per part de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), ens gestor de la construcció. En aquest sentit, exposa l'ens municipal, fins que l'edifici no està lliurat al client final, no es pot fer pràcticament res a l'interior. Ara bé, sí que s’ha instal·lat pràcticament tot el mobiliari, llevat de les catifes per la sala infantil i els seients informals per l’àrea jove.

També queda pendent l’equipament informàtic, la dotació de sistema de megafonia i projecció per la sala polivalent, així com la retolació de prestatgeries. A més, i a petició del Servei de Biblioteques, que haurà de donar el vistiplau final, cal remodelar alguns espais com l’àrea de diaris i revistes i, finalment, cal traslladar físicament el fons -prop de sis mil volums- des de l’antiga biblioteca i procedir a la seva col·locació.
 
Mentrestant, la biblioteca ja compta amb subministrament de gas i s'han resolt diversos problemes relatius a la instal·lació de la llum; només queda pendent instal·lar el comptador per tal de disposar de subministrament elèctric. "Un cop solucionades aquestes qüestions, afirma l'Ajuntament de Sort, que en gran part no han estat a les nostres mans resoldre, estarem en disposició de reprendre el servei segurament passat Nadal". Així i tot, no descarta fer algun dia de portes obertes durant el mes de desembre.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació