Dissabte, 27 d'abril de 2024
consell comarcal del jussà

El Pallars Jussà aprova una inversió de 448.000 euros per dinamitzar els eixos comercials de la comarca

Els convenis estan finançats amb fons Next Generation del Ministeri d’Indústria i Turisme

Pallars Digital Tremp | 29 de novembre de 2023 a les 08:28
Imatge del ple celebrat aquest dimarts | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts dos convenis amb els ajuntaments de la Pobla de Segur i Tremp per desenvolupar accions de dinamització dels seus eixos comercials a partir d'un ajut de fons europeus concedit el passat mes de juliol.

En total, s’invertiran 447.878 euros, finançats al 100% amb fons Next Generation del Ministeri d’Indústria i Turisme, en projectes com la implantació de guixetes intel·ligents per a la distribució de comandes, la implantació d’alternatives als d’envasos d’un sol, la formació digital per a comerciants o campanyes de sensibilització.
 
D’altra banda, el plenari ha aprovat també la Declaració de Bé cultural d’interès local (BCIL) de diversos elements patrimonials dels municipis d’Isona i Conca DellàSarroca de Bellera i Senterada. Entre ells destaquen el conjunt d’elements megalítics que es troben al terme de Senterada, alguns d’ells molt visitats, com el dolmen de la Casa Encantada o el menhir de Casó, entre altres que formen un conjunt únic per la seva naturalesa, conservació, i per la concentració en un únic municipi de tants exemples d’aquest tipus d’arquitectura prehistòrica.
 

Imatge del ple celebrat aquest dimarts. Foto: CCPJ


També s’han declarat BCIL l’església de Santa Maria d’Avellanos i l’església parroquial de Sant Miquel de Sas, al municipi de Sarroca de Bellera, i el Santuari de la Mare de Déu de la Posa, així com la font de la plaça d’Isona i entorn del municipi d’Isona i Conca Dellà. El president del Consell del Jussà, Ramon Jordana, ha afirmat que la declaració d’aquests espais com a Bé Cultural posa en valor el patrimoni de la nostra comarca, en permet la seva protecció i dona accés a ajuts per a la seva restauració, conservació o difusió.
 
Finalment, el ple del consell també s’ha sumat unànimement a la moció presentada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a la millora del finançament dels ens locals a Catalunya. Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà es constata que, mentre que les partides pressupostàries s’han hagut d’anar incrementant en funció de l’increment de preus, les bases del finançament dels ens locals no s’han modificat substancialment en els darrers anys provocant l’empobriment d’aquestes administracions. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació