Diumenge, 28 d'abril de 2024
astronomia

Nadal estrellat i a ritme de Pink Floyd al Parc Astronòmic del Montsec

L'equipament celebra els 50 anys de l'àlbum 'The Dark Side of the Moon' amb una proposta immersiva que combina música i vistes del sistema solar

Pallars Digital Montsec | 27 de novembre de 2023 a les 17:28
Un moment de l'espectacle aquest dilluns al PAM | O. Bosch / ACN
El Parc Astronòmic del Montsec (PAM), situat a Àger (la Noguera), s'ha sumat a la celebració dels 50 anys de l'àlbum icònic de la banda britànica Pink Floyd, The Dark Side of the Moon, i ho ha fet amb una proposta immersiva de 42 minuts que combina la música i vistes espectaculars del sistema solar.
 
Amb l'ajuda de la tecnologia moderna, la banda ha adoptat la idea d'un espectacle que uneix l'astronomia i la seva música en so envoltant. Cada cançó té un tema diferent; algunes projecten un món en clau futurista i d'altres són un reconeixement retro a la història visual de Pink Floyd. Tots, però, estan relacionats amb una experiència de temps i espai, adoptant tecnologia de darrera generació que només un planetari com el del Montsec pot oferir.

El director del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), Salvador Ribas, ha destacat que l'espectacle és una adaptació al sistema planetari amb unes projeccions immersives del famós disc de Pink Floyd. De fet, fa 50 anys ja es va presentar en un planetari a Londres i ara, la Societat Internacional de Planetaris ha preparat aquest projecte per poder-lo projectar a planetaris d'arreu del món. El PAM és el primer de tot l'Estat que projecta l'espectacle.

Segons Ribas, és un espectacle molt diferent al que estem acostumats, no hi ha veu en off i només s'escolta el disc íntegre. Les cançons no es reprodueixen en el mateix ordre sinó que van sonant de tal manera que es busca la millor "cohesió" amb les imatges que es projecten. El so que s'escolta compta amb tecnologia 5.1 i les imatges són immersives per tal que sigui "diferent i motivador" tant per als qui són fans de Pink Floyd com per als qui agrada la música o als que opten per combinar l'astronomia amb algun altre element cultural.
 

Set sessions de desembre a Reis

Aquest dilluns s'ha estrenat per a un públic format per alcaldes, empresaris turístics de la zona del Montsec i també mitjans de comunicació però el primer passi públic es farà dissabte 2 de desembre. Després se'n farà un cada cap de setmana i també durant la temporada de Nadal fins al 7 de gener. En total seran sis passis i quan es reobri al febrer se'n faran més fins al novembre que és deixarà d'oferir perquè ja s'haurà acabat el cinquantè aniversari del disc.

Ribas també ha destacat que l'espectacle està dissenyat amb productores de "primer nivell" del món dels planetaris i amb el vistiplau de la banda britànica i el seu management. Per tant és un espectacle únic i diferent al que s'havia ofert fins ara que creu que podria obrir les portes a nou públic a l'equipament.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació