Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp es desfà del Magraners i ja ensuma el liderat de Tercera (5-1)

El CF Pobla toca fons a Torà i pateix una nova golejada (5-2), mentre que en bàsquet el Tremp cau a casa contra el Borges (61-69)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 27 de novembre de 2023 a les 08:00
Els trempolins se situen només un punt per sota del líder Ponts, que ha caigut per primer cop | TGE
El CF Tremp ja ensuma el liderat de Tercera Catalana després de superar amb facilitat el Magraners, cuer de la categoria. En un molt bon inici de partit, els trempolins han deixat mitja feina feta gràcies al doblet d’Adrià Codó i un gol de Mansour a la sortida d'un córner. A la represa, però, els de la capital del Pallars Jussà han sortit adormits, i el rival, tot i que “assequible” i amb tres gols encaixats, no ha aixecat el peu de l’accelerador.

Al minut 52, el Magraners ha guanyat l’esquena a la defensa del Tremp, i un mal rebuig ha propiciat el gol rival. La diana dels de Lleida ha anat seguida de 10 minuts d’un estira-i-arronsa entre els dos equips, que finalment Jordi Bacardit ha culminat magistralment després d’una bona jugada trenada pel conjunt trempolí. Finalment, Mutu, tot just sortit de la banqueta, ha fet pujar el cinquè gol al marcador.

Els jugadors del Tremp defensant una falta indirecta dins l'àrea. Foto: TGE

La maneta d’aquest diumenge, sumada a la de dijous passat contra l’Angulària (1-5) en el partit que tenia pendent, confirmen la bona dinàmica del Tremp. El club no perd cap partit des del clàssic, i amb tres victòries més al sac, se situa només un punt per sota del líder Ponts, que aquesta jornada ha punxat per primera vegada contra el Golmés (1-2).

El Pobla toca fons

Qui continua sense aixecar cap des del derbi pallarès és el CF Pobla, que aquest dissabte ha tocat fons amb una nova golejada a Torà. Tot i que Miki Molleví es va avançar al minut 9, els de la Segarra remuntaven amb tres gols abans del descans. A la segona meitat, el gol de Lluc Nieto va ser un miratge, i l’equip de Ramon Ordi veia com els locals culminaven el partit amb dos dianes més.

El balanç fins ara és de tres derrotes consecutives, 14 gols encaixats i només tres de marcats. Si bé a aquestes alçades de la temporada encara és possible caure més baix, quan falten cinc jornades per acabar la primera volta els poblatans encara tenen marge per a la reacció. Malgrat que hi ha equips -com el mateix Magraners- en pitjor forma que ells, convindria no adormir-se i buscar urgentment un revulsiu, un punt d'inflexió. Les golejades fan mal, però perdre la categoria encara en faria més.

Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp ha perdut a casa i per la mínima contra el Solsona B. Tot i parar un penal en contra xiulat al primer minut de joc, els del Pallars Sobirà han encaixat l'únic gol del matx poc després. A partir d'aleshores, el rival s'ha tancat en defensa i ha desaparegut durant la resta del partit. Malgrat les múltiples ocasions -entre elles un penal fallat- el Rialp no ha trobat el camí del gol en aquesta jornada. Cop dur per als de Santi Fité, que així i tot continuen a les places altes de la taula.

Primera derrota casa i queixes per l'arbitratge

Per la seva banda, el CB Tremp A ha sumat la segona derrota consecutiva, 61 a 69 contra el Borges. La primera a casa després de molt temps, i segurament la que més ràbia fa. A banda del poc encert dels trempolins, l'arbitratge va perjudicar els de la capital del Jussà, tal com explica l'entrenador Diego Roldán. Les 29 faltes en contra i els 42 tirs lliures del rival, enfront dels 18 que va llençar el Tremp van decantar la balança. "No hi havia un criteri, i ens van treure del partit". Així i tot, l'entrenador fa autocrítica amb l'equip. "Ens està costant, no portem una dinàmica massa bona".

També va perdre el sènior B a casa contra el Cervera (53-67). L'equip, integrat per júniors i cadets a causa de les múltiples baixes va jugar, però, un bon partit, assegura l'entrenador. "Van estar a l'altura fins al final anant set o vuit punts per sota". En aquest sentit, explica que cal anar treballant, i celebra que els joves jugadors "van aprenent i jugant més" cada partit.

El Pàdel Pallars se'n va de «copes»

Finalment, aquest cap de setmana el Pàdel Pallars ha obtingut, per segon any consecutiu, el bitllet per disputar els quarts de final de la segona categoria de la Copa Catalunya. L'equip A va eliminar el Natació Lleida per 2 a 1, i a la final va superar el Mollerussa B pel mateix resultat. Al seu torn, l'equip B, gràcies a la seva magnífica classificació, només ha hagut de disputar una eliminatòria, i es va desfer de l'Urgell D per 2 a 1.

Els dos equips, doncs, disputaran a Barcelona els quarts de final de les seves respectives categories. "Anem creixent i aconseguint fites", celebren des del Pàdel Pallars, alhora que repeteixen aquella expressió ben certa fins ara: "La copa és lo nostre!". De fet, són l'únic club de la província que porta dos equips al quadre final de la Copa Catalunya.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1