Dissabte, 27 d'abril de 2024
25-N

Els instituts del Pallars fan pinya contra la violència masclista

La comunitat educativa del Pallars denuncia que "és una realitat present també als centres educatius"

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 24 de novembre de 2023 a les 15:31
Alumnes de l'Institut Morelló d'Esterri, aquest divendres | Institut Morelló
En el marc del 25-N, Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones, els quatre instituts pallaresos han realitzat aquest divendres activitats enfocades a reflexionar entorn a la violència masclista i com aquesta afecta a diari als adolescents.

Els centres d'educació secundària de Tremp, Sort, la Pobla de Segur i Esterri d'Àneu han organitzat des de tallers, jocs de rol a les aules, debats, escriptura de poemes col·laboratius expressant desitjos per eradicar la violència masclista fins a anàlisi de lletres de cançons amb contingut empoderador o teatralitzacions de contes clàssics com la caputxeta vermella sense estereotips de gènere

A més, enguany s’ha creat un grup de coordinació de coeducació dels Pallars, que serveix de punt de trobada del professorat en relació a temes de coeducació dels quatre centres. L’objectiu d’aquest grup és fer xarxa entre centres i preparar de forma conjunta certs actes. Com a acció conjunta de tots els centres, s’ha demanat a l’alumnat que expressi la seva opinió sobre què és violència i què és feminisme en una cartelleria conjunta. 
 

Alumnes de l'Institut Morelló d'Esterri, aquest divendres. Foto: Institut Morelló


Els quatre instituts del Pallars condemnen fermament la violència masclista i sexual, que és una realitat present també als centres educatius. Per això, avui exigeixen que la lluita feminista sigui més ferma que mai i reclamem programes educatius que incorporin de manera activa la igualtat de gènere als plans d'estudi. Els centres exigeixen la implementació de polítiques clares i efectives per prevenir i abordar la violència masclista a les escoles i als instituts.
 

Vídeo i manifest dels alumnes de 4t d'ESO

En el marc dels actes reivindicatius en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones, els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Morelló d'Esterri d'Àneu han llegit al pati un manifest, que podeu consultar fent clic en aquest enllaç.

A més, també han editat un vídeo per mostrar el seu rebuig a la violència masclista. Podeu veure aquesta peça audiovisual a l'inici d'aquesta notícia.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació