Dissabte, 27 d'abril de 2024
educació

L'escola de Llavorsí estrena el nou pati verd, el primer que s'adapta al Pallars Sobirà

La iniciativa, que també es vol fer extensiva a altres centres de la comarca, ha retirat el ciment i augmentat els espais verds i punts d'ombra

Pallars Digital Llavorsí | 23 de novembre de 2023 a les 11:30
Els alumnes del centre ja poden gaudir d'un nou espai segur i més connectat amb la natura | Ajuntament de Llavorsí
Els alumnes de l'escola de Llavorsí ja gaudeixin del nou pati verd, el primer d'aquestes característiques que s'ha adaptat al Pallars Sobirà. La iniciativa de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre i l'Ajuntament de Llavorsí ha permès renaturalitzar la zona d'esbarjo, retirant el ciment i augmentant els espais verds i els punts d'ombra.

Les obres, finançades amb un Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), han tingut un cost de 45.000 euros. Tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, els alumnes de l'escola estan disfrutant "amb molta energia" el nou pati, que els permet jugar de manera segura. Estan "com si estiguessin a la platja", celebra.
 
De fet, la idea de construir un pati verd va sorgir dels mateixos escolars, que durant el curs anterior van dur la proposta en diverses assemblees, on es va tenir en compte la seva opinió. D'altra banda, la renaturalització d'aquest espai ha tingut en compte els conceptes pedagògics de l'equip docent, així com dels arquitectes experts en patis.

La iniciativa, que també es vol fer extensiva a altres centres de la comarca que no gaudeixen d'un espai natural per a l'esbarjo, té com a objectiu que el pati sigui un espai on l'educació, la convivència, la descoberta, la creativitat, el joc o l'activitat física hi tinguin cabuda. A més, el projecte de pati verd també preveu la connexió de l'escola amb la ludoteca municipal i el menjador
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació