Diumenge, 28 d'abril de 2024
feina

Més d’un centenar de persones han participat a les formacions d’inserció laboral de Tremp

Les propostes formatives s'han centrat en la jardineria, les construccions de pedra seca o les cures a persones grans

Pallars Digital Tremp | 22 de novembre de 2023 a les 12:30
Imatge d'un curs de pedra seca | Ajuntament de Tremp
El dispositiu d'inserció laboral de l'Ajuntament de Tremp ha programat per aquesta tardor cinc formacions per a persones aturades. L'oferta ha estat molt ben rebuda i s'han registrat 94 inscripcions, una dada molt ben valorada per part dels organitzadors. Les propostes s'han centrat en àmbits tan diversos com l'electricitat, la jardineria o les cures per a persones grans i dependents.

L'objectiu d'aquestes propostes formatives ha estat facilitar a les persones coneixements específics en els diferents  àmbits per millorar les oportunitats d'ocupació a la comarca del Pallars Jussà. A més, la formació contínua busca millorar les condicions laborals de les persones, així com afavorir les dinàmiques grupals i la motivació per afrontar millor els reptes del mercat laboral.

Les formacions han anat a càrrec de diferents professionals i experts del Pallars. Així, la formació en instal·lacions elèctriques terciàries i industrials ha anat a càrrec de Joan Corominas, i la de revestiments naturals ha vingut de la mà de Guillem Ambros. Aquesta darrera oferta ha estat complementària a la de Marc Cortina, responsable del Museu de Camins, que ha versat sobre la pedra seca i l'ofici de marger.
 

Imatge del curs de jardineria. Foto: Ajuntament de Tremp


D'altra banda, el curs de jardineria exterior ha anat a càrrec de Daniel Martínez, de l'empresa Dani Nature. Finalment, Meritxell Enrich ha estat la responsable del curs de cura i atenció a l'adult major que ha comptat amb la col·laboració de l'Hospital Comarcal del Pallars. El programa del SOC de Treball als barris de l'Ajuntament de Tremp vol incidir en la millora de l'ocupabilitat, tot oferint l'adquisició de coneixements bàsics en àmbits que tenen potencial per ocupar persones al nostre territori.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació