1 de 10
carreteres

El Parc Natural de l’Alt Pirineu estabilitza el talús de la carretera de Ginestarre

Ho ha fet a través d'una innovadora tècnica de bioenginyeria amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i evitar la caiguda de material i pedres

Els treballs permetran un accés segur al recinte de Casa Bringué, que acollirà un allotjament per a estudiants i voluntaris del Parc | Parc Natural de l'Alt Pirineu
per Pallars Digital, Ginestarre | 17 de novembre de 2023 a les 08:40 |
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha finalitzat els treballs d'estabilització del talús de la carretera d'accés a Ginestarre a través d'una innovadora tècnica de bioenginyeria. Les obres permetran un millor accés a aquest nucli del municipi d'Esterri de Cardós i al recinte de la Casa Bringué, on es preveu instal·lar un espai etnològic i un espai formatiu i d'allotjament per a estudiants i voluntaris del Parc.

El talús d'aquesta carretera era en erosió constant i suposava un perill per a la seguretat viària. Amb aquests treballs, s'ha estabilitzat per evitar la caiguda de material i pedres a la via i permetre una circulació segura. Així, s'ha construït una palissada per impedir la caiguda de sediments i roques a la carretera, un entramat viu de fusta de pi negre o Krainer i un enreixat viu, també amb fusta de conífera, per estabilitzar el talús.
 
 
En aquest cas, s'ha utilitzat com a element constructiu principal material de fusta de quilòmetre 0 del bosc comunal d'Esterri de Cardós, gestionat a través d'un acord de custòdia entre l'ajuntament i la Fundació Projecte Boscos de Muntanya.

El talús es troba en una de les finques recuperades de Casa Bringué, just a sobre de l'aparcament de la casa, a la vora de la carretera que duu fins al poble de Ginestarre. Així mateix, s'han construït i col·locat feixines de branca seca i feixines vives de material arbustiu autòcton amb capacitat de reproducció vegetativa per fixar el sòl i el talús.
 
Aquests treballs també serviran d'exemple per a futures formacions especialitzades en bioenginyeria que es volen realitzar des del nou equipament de la Casa Bringé. El projecte ha tingut un pressupost de 48.285 euros i ha estat executat per la Fundació Projecte Boscos de Muntanya.


Altres notícies que et poden interessar









  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació