Dissabte, 27 d'abril de 2024
ramaderia

La Vall Fosca acull el 15è Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català

Hi participaran 115 cavalls provinents d'una seixantena d'explotacions del Pallars i el Pirineu

Pallars Digital Vall Fosca | 17 de novembre de 2023 a les 08:25
Pel Pallars competiran els cavalls premiats als concursos comarcals de la Pobleta de Belleveí i Esterri d'Àneu | TGE
Aquest cap de setmana, els cavalls tornaran a ser els protagonistes a la Vall Fosca. La Torre de Capdella acollirà el 15è Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català amb la presència de 115 cavalls provinents d’una seixantena d’explotacions del Pallars i altres comarques del Pirineu català.

El concurs, organitzat per l’Associació de Cavall Pirinenc Català del Pallars Jussà i la Federació de Cavall Pirinenc Català i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, aplega els millors exemplars de cada comarca que han estat premiats als seus respectius concursos comarcals. En el cas del Pallars Jussà, el concurs comarcal es va celebrar en el marc de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, el dia 7 d’octubre, mentre que al Sobirà, el certamen va tenir lloc durant la Fira Ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu, el passat 22 d'octubre.
   
L’esdeveniment tindrà un format similar a la fira ramadera i al concurs nacional d’animals de raça bruna, que també es va organitzar a la Torre de Capdella l'any 2010. Així doncs, hi haurà un espai pel bestiar i una zona de parades on es podran trobar articles de ramaderia, artesania i productes de proximitat.

Pel que fa a les autoritats, el Concurs Nacional comptarà amb la presència de Núria Fontanet, coordinadora del Departament d'Acció Climàtica a l'Alt Pirineu i Aran, el diputat de la Diputació de Lleida i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació