Diumenge, 28 d'abril de 2024
enoturisme

​El Pallars Jussà es vol convertir en un destí d'enoturisme

L'objectiu és crear experiències que vinculin la producció de vi amb la gastronomia i el paisatge

Pallars Digital Tremp | 13 de novembre de 2023 a les 15:29
Jornada de vins del Pirineu celebrada aquest dilluns a Tremp | M. Lluvich / ACN
L'enoturisme ha estat el tema central de les Jornades de vi al Pirineu, celebrades a Tremp, que aquest any arriben a la seva 11a edició. L'objectiu d'aquesta trobada és crear noves experiències i potenciar les ja existents d'enoturisme vinculat amb la gastronomia i el paisatge del Pallars.

Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, ha explicat que l'enoturisme els ha agafat una mica per sorpresa i ara "és el moment d'unir-se" a nivell comarcal per poder ordenar el sector i l'oferta. Bigorra ha dit que l'enoturisme clarament va a l'alça al Pallars i per aquest motiu és una sortida que s'ha de tenir en compte.

Sandra Hervas, regidora de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que de cara a l'any que ve la jornada comptarà amb un treball pràctic que permeti desplegar diverses accions de promoció de l'enoturisme en el decurs de l'any vinent.

La jornada adreçada a professionals del sector vitivinícola, de la restauració i el turisme, així com a personal tècnic de l'administració, vol impulsar la col·laboració dels cellers i la comercialització d'experiències singulars d'enoturisme i gastronomia al territori.

Salvador Burgos, del celler Burgos Porta, un petit celler del Priorat, ha parlat de l'aposta que van fer fa 20 anys per l'enoturisme. Burgos ha dit que les singularitats del territori han de destacar, i en el cas del Pallars la seva especificitat és la vinya d'alçada. Per Burgos, tot això s'ha de vincular amb el territori i amb la producció agroalimentària de la comarca.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació