Dissabte, 27 d'abril de 2024
pesca

Les societats de pesca del Pallars i l'Alta Ribagorça s'uneixen per defensar amb més força el sector

En formen part sis associacions, cinc de les quals del Pallars, amb més de 600 socis que gestionen 500 quilòmetres de rius

Pallars Digital Sort | 13 de novembre de 2023 a les 10:05
Representants de les associacions que s'han unit en una sola Agrupació | M. Lluvich / ACN
Un total de sis associacions i societats de pesca del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça s'han unit per crear l'Agrupació de societats de pesca del Pirineu amb el principal objectiu de defensar amb més força els interessos del sector. Com a repte immediat s'han marcat la creació d'una Taula estratègica de pesca del Pirineu per poder tenir veu i vot davant l'administració.

Josep Lluís Farrero, president de l'Agrupació, ha explicat que aquestes sis associacions sumen 621 socis, i gestionen un total de 500 quilòmetres de rius i 485,5 hectàrees d'estanys. D'aquesta manera, volen fomentar la pràctica esportiva de la pesca i treballar pel desenvolupament i conservació de la truita.

D'aquesta Agrupació en formen part la Societat de pescadors La Bonaigua, la Societat de pescadors de Llavorsí, l'Associació de pesca Cardós-Tírvia, l'Associació de pesca esportiva la vall de Boí, la Societat caça i pesca Flamisell i la Societat de pescadors la vall de Bosia. En aquest territori hi ha tres societats que de moment no n'han volgut formar part, però des de l'Agrupació confien que acabin integrant-se al grup.

Farrero ha dit que volen tenir representació al Consell Assessor de pesca de Catalunya en aigües continentals per ser-ne un membre actiu i mantenir reunions de treball amb les entitats locals per al desenvolupament de l'activitat pel seu pes en l'economia de la zona.

El president de l'Agrupació destaca que ha expedit més de 50.000 tiquets de pesca en aquest territori des de l'any 2017 al 2022. Aquesta xifra engloba també totes les persones que han visitat aquestes tres comarques per pescar-hi, d'aquí la importància del sector, segons Farrero.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació