Dissabte, 27 d'abril de 2024
educació

El PSC demana un centre d’educació especial i itineraris formatius específics a l’Alt Pirineu i Aran

Els socialistes han registrat una proposta de resolució al Parlament per “solucionar el dèficit d’una formació de qualitat per aquest alumnat"

Pallars Digital Barcelona | 13 de novembre de 2023 a les 09:25
Imatge del Parlament amb la bancada socialista en primer terme | Hugo Fernández
El PSC ha instat el Govern a establir un centre d’educació especial a l’Alt Pirineu i Aran que garanteixi l’educació bàsica obligatòria a l’alumnat amb necessitats per discapacitat severa o profunda. En una proposta de resolució al Parlament, els socialistes també demanen posar en marxa Itineraris Formatius Específics en centres d’educació secundària del Pirineu per atendre i professionalitzar l’alumnat major de 16 anys amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada.
   
La diputada pallaresa del PSC i alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha posat de relleu que el curs passat hi havia un centenar de centres d’educació especial a Catalunya, 14 a la demarcació de Lleida, però cap d’ells a les zones del Pirineu i l’Aran. En aquest sentit, ha dit que "això suposa que moltes famílies s’hagin de desplaçar molts quilòmetres cada dia per garantir que els seus infants i joves rebin l’educació especial i inclusiva que requereixen".

Romero també ha explicat que "l’any 2016 es va posar en funcionament el Pla pilot d’Itineraris Formatius Específics per alumnes de més de 16 anys amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i que no hagin obtingut el graduat d’ESO o no es puguin acollir a la Formació Professional. "Des de llavors, però, només un centre de la Seu d’Urgell ha ofert aquests Itineraris".
 
Per tot plegat, la diputada socialista ha reclamat "solucionar aquest dèficit i garantir una formació de qualitat per aquest alumnat i garantir l’equitat en l’accés als serveis educatius a tots els nostres infants i joves".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació