Dissabte, 27 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens presenta el seu projecte de realitat virtual a la Conferència General de la Unesco a París

Dos tècnics expliquen en un estand el projecte i el patrimoni del Geoparc, que ofereix l’experiència als visitants a través d’ulleres de realitat virtual

Pallars Digital Pallars | 10 de novembre de 2023 a les 08:46
Dues dones provant les ulleres de realitat virtual a l'estand del Geoparc | Geoparc Orígens
Entre els dies 7 i 18 de novembre, el Geoparc Orígens està present a l’àrea d’exposicions de la Conferència General de la Unesco a París. Dos dels seus tècnics cobreixen tot el període de la conferència per presentar de primera mà el projecte de realitat virtual del Geoparc Orígens.

La presentació dels continguts d’aquest projecte es fa a través d’una pantalla gegant a la sala d’exposicions on es mostra un vídeo sobre els últims dinosaures d’Europa i alguns episodis sobre el procés de formació dels Pirineus. Dins la zona d’exposicions es disposa d’un estand sobre Geoparcs amb un pòster explicatiu, i on es presenten també les escenes de realitat virtual mitjançant ulleres que són facilitades als assistents de la conferència que desitgin viure aquesta experiència immersiva.
 
Aquesta és una oportunitat per donar a conèixer el Geoparc Orígens i el seu patrimoni a escala internacional. Atès que és l’únic del món convidat a l’acte, el Geoparc Orígens exerceix d’ambaixador de la resta de Geoparcs, i té l’oportunitat de donar a conèixer la figura de Geoparcs mundials de la Unesco i les seves àrees de treball.
 

El projecte de realitat virtual

El projecte és liderat pel grup de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, el Geoparc Orígens i l’empresa de realitat virtual Digivisión. Té per l’objectiu el de crear un museu a l’aire lliure utilitzant les noves metodologies de realitat virtual i augmentada (RV/RA) sobre reconstruccions geològiques 4D.

El projecte planteja dissenyar una plataforma digital per desenvolupar aplicacions que permetin crear experiències immersives d’alta qualitat en diferents punts del territori Geoparc amb continguts d’excel·lència per ser usats en finalitats educatives, de difusió i promoció turística a través de tecnologies de realitat virtual i augmentada.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació