Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

Una FP de maçoneria: el pla de la Pobla de Segur per reformar els bungalous de l'Àrea Vacacional

L'ajuntament espera que els 18 habitatges renovats puguin acollir estudiants durant tot l'any i turistes a l'estiu

Pallars Digital La Pobla de Segur | 10 de novembre de 2023 a les 10:00
Els bungalous porten molts anys en desús i no compleixen la normativa urbanística | TGE
Una formació professional de maçoneria. Així és com l'Ajuntament de la Pobla de Segur vol reformar els 18 bungalous de l'Àrea Vacacional, en desús des de fa molts anys. Tal com explica a Pallars Digital el seu alcalde, Marc Baró, el curs duraria un any i la desena d'alumnes que el cursarien serien els encarregats de realitzar les obres de renovació. L'objectiu és que els bungalous puguin acollir estudiants que resideixin al Pallars Jussà i també turistes durant l'estiu.

Baró exposa que han demanat permís al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per engegar aquesta FP, i ara estan a l'espera de rebre la resolució. Mentrestant, fonts del Departament d'Educació han declarat a aquest diari que veuen amb molt bons ulls la iniciativa del consistori poblatà. 
 
D'altra banda, la voluntat de l'ajuntament és que els alumnes del curs de maçoneria rebin la formació per part de les empreses de construcció de la comarca i, en acabar, els puguin arribar a contractar i així ajudar a fixar població al territori. Aquests estudiants, a més, també rebrien nocions per instal·lar plaques fotovoltaiques, i si el resultat del primer any és positiu, la idea és repetir-ho durant els anys següents.

Després de descartar enderrocar els bungalous -que no compleixen la nova normativa urbanística- i construir mòduls prefabricats, la Pobla de Segur vol reformar l'interior d'aquests habitatges, disposant-los d'una manera diferent, i que hi puguin viure quatre persones en cadascun d'ells. D'aquesta manera, es vol ajudar a pal·liar la manca d'habitatge que pateix el municipi i les comarques pallareses.
 
L'objectiu del consistori és tenir el projecte preparat aquest 2023, i així poder incloure les obres als pressupostos de l'any vinent. La remodelació, però, tindrà un cost elevat, i tal com avança Marc Baró, es buscaran subvencions tant de la Diputació de Lleida com del Departament d'Educació perquè aquest pla pugui ser una realitat.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació