Diumenge, 28 d'abril de 2024
Esquí

Les estacions d’esquí del Pallars, preparades per obrir a partir de l'1 de desembre

Les primeres nevades i el descens de les temperatures dels últims dies auguren un bon inici de temporada

Pallars Digital Pallars Sobirà | 9 de novembre de 2023 a les 08:30
Tres esquiadors baixant per una pista d'Espot | Espot Esquí
Les estacions d'esquí del Pallars estan preparades per obrir a partir de l'1 de desembre. Les primeres nevades i el descens de les temperatures dels últims dies auguren que Port Ainé i Espot -de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)- tindran un bon inici de temporada.

Aquest dimecres, ambdues estacions, juntament amb la resta que pertanyen a FGC, han presentat les novetats per aquesta temporada. Per una banda, Espot Esquí reperfila la part alta de la Pista Bruseres donant-li més amplada i introdueix un nou mirador panoràmic a la Creu de l'Eixol creant una experiència immersiva i harmònica amb la natura.

Per la seva banda, Port Ainé, coneguda per la seva orientació nord i una neu de molt bona qualitat gràcies a la forma d'olla de la seva orografia, fa una renovació de senyalització i mòduls freestyle a l'Snowpark.

 
Per la seva banda, Baqueira Beret ja ha posat en marxa els canons de neu i podria obrir el 25 de novembre, sempre que les condicions climatològiques ho permetin, de la mateixa manera que Boí Taüll. Si aquest calendari es compleix, es preveu que el macropont de la Constitució, que enguany abasta cinc dies, del 6 al 10 de desembre, registri una afluència especialment elevada d’esquiadors a les estacions lleidatanes.

Baqueira Beret ja ha presentat les novetats per a la temporada 2023-2024. El complex ha fet una inversió important en producció de neu per augmentar l'eficiència en la utilització d'electricitat i aigua reduint l'empremta de carboni. S'han reordenat pistes i s'hi han afegit tres traçats nous, destacant la vermella Barqueta que baixa del Mirador de Baqueira directa a Argulls, de manera que l'estació suma 170 quilòmetres de pistes incloent els tres itineraris fora pista.
 
A més de les anteriors, els aficionats a l’esquí alpí poden practicar aquest esport a Tavascan. A l'estació del municipi de Lladorre s’ha fet el manteniment i revisions del telecadira i teleesquí per garantir el correcte funcionament; s’han instal·lat paravents per millorar l'eficiència de la neu caiguda, s’han arranjat les pistes, fertilitzat el sòl i millorat la cobertura de gespa. A més, s’ha millorat la senyalització i elements de seguretat a pistes, s’han habilitat nous circuits de raquetes i skimo amb la senyalització pertinent, i s’ha instal·lat una nova webcam a la cota 1.900.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació