Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ajuntament de Tremp

Tremp actualitza la tarifa de l’aigua per adaptar-la als requisits de l’ACA

Cada llar pagarà 9 euros més cada trimestre a partir de l'abril del 2024 després de 15 anys sense modificar el preu d'aquest servei

Tomàs Garcia Espot Tremp | 7 de novembre de 2023 a les 10:00
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | TGE
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns durant el darrer ple municipal actualitzar la tarifa de l'aigua de cara al 2024. En concret, la taxa per aquest servei augmentarà de 0,20 euros a 0,27 euros per m³, fet que suposarà que de mitjana cada llar pagarà 9 euros més cada trimestre a partir de l'abril de l'any vinent. 
 
Feia 15 anys que no s'actualitzaven els preus i d'acord amb les directrius de l'Agència Catalana de l'Aigua, el consistori defensa que aquest increment era necessari. De fet, la tarifa de l'aigua no està equilibrada amb els costos que genera la prestació del servei, acumulant un dèficit important en la seva gestió que ha d'assumir íntegrament l'Ajuntament de Tremp.
 
Des de l'any 2009, Aigües de Tremp ha realitzat diverses millores als sistemes d'abastament d'aigua del municipi, modernitzant progressivament les instal·lacions i afavorint sistemes per a prevenir el malbaratament d'aigua.
 

Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns. Foto: TGE


Aquesta mesura ha estat aprovada amb els set vots a favor dels regidors de Compromís per Tremp i de l'edil d'Ara Tremp, Pep Fillat. Mentrestant, els tres representants de Junts i els dos d'ERC s'hi han mostrat en contra.

El portaveu juntaire, Quim Delgado ha afirmat que estan d'acord amb l'objectiu final (que els ingressos igualin els costos), però lamenta que no han tingut l'oportunitat de debatre amb l'equip de govern quin hauria de ser el model de pujada. "No és el que nosaltres hauríem fet", ha manifestat. En la mateixa línia, la republicana Maria Pilar Cases ha exposat el seu desacord amb la manera en què s'ha fet aquesta actualització de la tarifa. "Ho hauríem fet diferent", declara.
 

Impuls a l'autoconsum col·lectiu

La sessió plenària d'aquest dilluns també ha aprovat treure a concurs la instal·lació en règim de concessió les cobertes dels edificis municipals del Cub i del magatzem de la brigada per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum col·lectiu per part de la cooperativa Energia del Pallars Jussà.

La finalitat d'aquesta concessió d'ús és promoure les iniciatives socials mediambientals per tal d'obtenir un sistema energètic renovable i més democràtic, així com avançar en el procés de transició energètica i l'ús de recursos energètics renovables i locals.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació