Diumenge, 28 d'abril de 2024
fires

Unes 1.500 persones visiten la Fira de Tardor de Sort malgrat la pluja de dissabte

La jornada de diumenge, protagonitzada per la Mostra i el Concurs d’Ovella Xisqueta, i el Concurs de Ganxo, va ser la més popular

Pallars Digital Sort | 6 de novembre de 2023 a les 10:30
Un nombrós públic passejant per les parades de la fira multisectorial | Ajuntament de Sort
Unes 1.500 persones han visitat aquest cap de setmana a la Fira de Tardor de Sort. La pluja del dissabte no va impedir que un nombrós públic s'aplegués a la capital del Pallars Sobirà per visitar les diferents parades de la mostra multisectorial i participar en les nombroses activitats programades per a la fira, que té l'ovella Xisqueta com a protagonista.

Divendres, la Fira de Tardor va arrencar amb la jornada tècnica Experiències i possibilitats de maneig de pastures de muntanya. Viabilitat i reptes, organitzada per l’Escola Agrària del Pallars. A la nit, al Castell Comtes de Pallars, va tenir lloc la 1a edició del Fira Fest, una proposta festiva amb l'actuació de diferents grups de música de la comarca i amb un marcat estil punk, organitzat pel col·lectiu Mai Tant Punks.
 

Diumenge van arribar les activitats estrella de la Fira de Tardor. Foto: Ajuntament de Sort

 
Malauradament, el dissabte va estar marcat per la pluja i el fred, que van deslluir una mica l'ambient al carrer i va motivar fins i tot l’anul·lació dels concerts a la plaça Major. Així i tot, al matí hi va haver força gent passejant amb paraigües, mentre que a la tarda la pluja va ser més intensa i dissuasiva.

D'altra banda, però, les diferents activitats culturals a cobert van comptar amb força assistència. Destaquen especialment les activitats esportives organitzades al poliesportiu dins l’especial Betula Freestyle organitzades per l'Associació Esportiva Pallars, la Federació Catalana d’esports d’hivern i SkiPallars amb el suport de l’Ajuntament de Sort. Unes activitats que van comptar amb una gran afluència d'infants i pares que van emplenar la pista esportiva.
 

Les activitats de la mostra van tenir molta assistència malgrat el mal temps. Foto: Ajuntament de Sort

 
Durant el matí també va destacar la xerrada de l'investigador Jofre Carnicer sobre el canvi climàtic a la sala de plens, i que va inaugurar un cicle de xerrades-debat al voltant de l'emergència climàtica al context del Pirineu.

Finalment, el diumenge van arribar les estrelles de la Fira de Tardor. Amb un temps més plàcid, el Parc del Riuet va acollir la 18a Mostra d'Ovella Xisqueta, el 8è Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Xisqueta i el 13è Concurs de Ganxo amb total normalitat. Any rere any, la Fira de Tardor vol renovar la seva oferta sociocultural, compaginant-la amb les seves arrels com a fira ramadera. Es tracta, per tant, d'una mostra que vol dinamitzar l'economia local connectant tradició i present, posant especialment de relleu els productes locals i artesans.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació