Diumenge, 28 d'abril de 2024

L'aigua nostra de cada dia

Article de Rosa Maria Perelló, cap de l'oposició de la Diputació de Lleida per Junts-Impulsem Lleida

Opinió Pallars | 30 d'octubre de 2023 a les 10:46
Rosa Maria Perelló, en imatge d'arxiu | Arxiu
Senyor director,

L'any 1984, el cantautor valencià Raimon deia "Al meu país la pluja no sap ploure; O plou poc o plou massa; Si plou poc és la sequera; Si plou massa és un desastre". I seguia dient "qui portarà la pluja a escola?; qui li dirà com s'ha de ploure?"

Aquestes paraules, de fa gairebé 40 anys, són avui més vigents que mai. Amb l'episodi de sequera i d'emergència climàtica que viu el país, és evident que ens agradaria poder decidir quan, on i com plou, per repartir l'aigua arreu del Principat i de Ponent. Però no ho podem fer.

El que sí que podem fer, però, és cuidar l'aigua que tenim i no malgastar-la. De fet, no només podem sinó que ho hem de fer, és la nostra responsabilitat. I en aquest sentit, des de les institucions, hem de procurar per unes bones infraestructures de tractament i canalització de l'aigua.

Per això, des del grup de Junts-Impulsem a la Diputació de Lleida vam presentar, al ple d'octubre, una moció per complementar les subvencions existents de l'Agència Catalana de l'Aigua destinades a la millora de la xarxa de subministrament d'aigua pels Ajuntaments amb 4 milions d'euros.

Va ser una moció plantejada amb mirada llarga i sentit de país. Perquè l'objectiu principal de la moció era ajudar als pobles més petits de la Plana, el Pirineu i l'Aran a portar a terme aquestes inversions, que moltes vegades no poden fer per falta de recursos. Malauradament, però, el Govern de la Diputació que formen ERC, PSC, Unitat d'Aran i Pacte Local la van rebutjar. No podem entendre els motius de la seva negativa, en un moment de complexitat.

Sigui com sigui, nosaltres seguirem treballant i fent propostes per millorar el dia a dia de la ciutadania; per enfortir les terres de Ponent; per cuidar els nostres recursos i patrimoni natural; en definitiva, per cuidar l'aigua nostra de cada dia.

Rosa Maria Perelló
Cap de l'oposició de la Diputació de Lleida per Junts-Impulsem Lleida
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació