Dissabte, 27 d'abril de 2024
sequera

Les pluges de l'última setmana comencen a notar-se als pantans pallaresos

En pocs dies, el pantà de Sant Antoni ha augmentat un 5% el seu volum, tot i que encara es troba per sota del mínim històric del 2008

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 27 d'octubre de 2023 a les 12:00
Vista del pantà de Sant Antoni aquest divendres al matí | TGE
Les generoses pluges de l'última setmana comencen a tenir efecte en els pantans pallaresos. Malgrat haver patit una important davallada a principis d'octubre, embassaments com el de Sant Antoni han vist com el seu volum ha augmentat significativament durant els darrers dies.
 
L'exemple més clar, com dèiem, és el pantà de Sant Antoni, que el passat 20 d'octubre es trobava prop del 27% de la seva capacitat total. Una diferència evident respecte a l'inici del mes, quan l'embassament registrava un volum de 81,4 hm³, és a dir gairebé el 36%. Tanmateix, en una setmana les precipitacions gairebé han fet recuperar els nivells anteriors, i aquest divendres el pantà ha assolit el 32% de volum (72 hm³), un 5% més respecte fa una setmana. 
 

Gràfic que mostra l'evolució del volum del pantà de Sant Antoni. Foto: CHE


 
Ara bé, aquestes xifres encara no igualen i, de fet, encara es troben per sota del mínim històric d'aquest embassament del Pallars Jussà, registrat durant l'any 2008. Una marca de la qual Sant Antoni va caure durant els primers dies d'octubre.

Així mateix, els efectes de la sequera encara són molt evidents i la diferència respecte a les mateixes dates de l'any passat són abismals. L'octubre del 2022 el pantà es trobava al 45,69% de la seva capacitat, més de 10 punts en comparació al volum actual.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació