Dissabte, 27 d'abril de 2024
renovables

Tres parcs solars projectats al Pallars Jussà reben l'autorització prèvia del Govern

Es tracta de les centrals Les Alzineres, Costa Gran i Neret, que ocuparien prop de 160 hectàrees de superfície als municipis d'Isona i Conca Dellà i Tremp

Tomàs Garcia Espot Isona i Conca Dellà | 25 d'octubre de 2023 a les 11:00
En blau, els parcs solars del Pallars Jussà aprovats prèviament per la Generalitat | Generalitat de Catalunya
Arriben novetats importants pel que fa als projectes solars previstos al Pallars Jussà. El Govern ha donat l'autorització administrativa prèvia a tres plantes fotovoltaiques promogudes per l'empresa Forestalia a la comarca. Es tracta de les centrals Les Alzineres Costa Gran, al municipi d'Isona i Conca Dellà; i de Neret, al de Tremp, que en conjunt ocuparien prop de 160 hectàrees de superfície.

Tal com ha avançat aquest dimarts la plataforma Salvem lo Pallars, ara és en mans de l'executiu català atorgar l'autorització definitiva als tres parcs solars. Aquestes infraestructures -com la resta de plantes solars del Pallars Jussà- compten amb una declaració d'impacte ambiental (DIA) favorable, però van ser suspeses per la Comissió Territorial d'Urbanisme del Pirineu.

 
En aquest sentit, des de la plataforma lamenten que el Govern hagi autoritzat de manera provisional aquests parcs, i més tenint en compte que van superar els tràmits ambientals "amb condicionants" i correccions. 
 
 

Un mes per presentar recursos d'alçada

La cursa per aturar aquests projectes, però, encara està oberta. Les entitats contràries i les institucions de la comarca tenen ara un mes per presentar recursos d'alçada. Unes al·legacions que obririen la porta a la via judicial, concretament del recurs contenciós administratiu
 

A banda de Les AlzineresCosta Gran i Neret, al Pallars Jussà també hi ha projectats quatre plantes fotovoltaiques més. Dues també estan previstes al terme d'Isona i Conca Dellà (Pont de Fusta i Lo Tossal), mentre que els dos restants serien a Talarn (El Juncar) i a Castell de Mur (Els Morellols), que va ser l'últim en rebre la declaració d'impacte ambiental favorable per part de la Generalitat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació