Dissabte, 27 d'abril de 2024
alimentació

L’Ajuntament de Sort completa les obres de la Sala de Desfer comarcal

El projecte ha estat finançat en un 40% per la Generalitat i ha comptat amb una inversió d’uns 60.000 euros

Pallars Digital Sort | 25 d'octubre de 2023 a les 09:49
Interior de la nova Sala de Desfer | Ajuntament de Sort
L’Ajuntament de Sort ha finalitzat aquest octubre les obres i l'equipament de la Sala de Desfer comarcal. Aquest espai amplia les instal·lacions situades a l’actual escorxador i vol ser un pas crucial en la promoció de la sobirania alimentària del territori. El projecte ha estat finançat en un 40% mitjançant els ajuts associats del Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, i ha comptat amb una inversió total de 60.644,97 euros en el període 2022-2023.

La Sala de Desfer comarcal va obtenir recentment el Registre Sanitari d’Indústries i Productes Alimentaris de Catalunya (RSIPAC) el passat divendres 20 d’octubre, un certificat emès pel Departament de Salut que garanteix el compliment de les normatives i estàndards de seguretat alimentària, validant les instal·lacions com a aptes per a la producció d'aliments. Ara que les instal·lacions estan a punt, l'objectiu és definir un model de gestió òptim que satisfaci les necessitats del sector primari. 

 

Visita a tres projectes d'èxit

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sort ha organitzat una sortida per visitar tres projectes exitosos d’Aragó i Navarra que gestionen un escorxador, una sala de desfer o un obrador. Aquesta sortida fomenta la participació dels diferents sectors implicats, convidant tant a persones ramaderes del Pallars Sobirà com a entitats públiques i privades comarcals.
 
L'agenda d'aquesta sortida, finançada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible inclou, a més de la visita a projectes exemplars, una taula participativa on es debatrà i s'explorarà quin model pot respondre millor a les necessitats del sector ramader de la comarca.

Un cop finalitzada aquesta tasca, l’Ajuntament de Sort procedirà a l'obertura d'un procediment de contractació pública per a l’explotació de la instal·lació. Aquesta iniciativa d’àmbit comarcal, afirma l'ajuntament, reflecteix el "compromís" del consistori a promoure la sobirania alimentària a través de la consolidació d’una cadena agroalimentària local, que preservi el territori, garanteixi aliments de qualitat a la població i afavoreixi la diversificació econòmica.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació