Dissabte, 27 d'abril de 2024
Senderisme

Arriba la 3a edició del festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu

Entre divendres i diumenge, el Senderi ofereix un programa per a tots els públics entre colors de tardor

Pallars Digital Sort | 19 d'octubre de 2023 a les 11:29
El festival tindrà com a principal novetat una ruta per conèixer els ocells de la zona adaptada a senderistes amb diversitat funcional | motiva.cat
Arriba la tercera edició del Senderi amb un programa per a tots els públics entre colors de tardor. El festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu tindrà lloc entre el 20 i el 22 d’octubre tindrà com a principals novetats una ruta per conèixer els ocells de la zona adaptada a senderistes amb diversitat funcional, la ruta per conèixer l’abandonat poble de Pernui i unes jornades tècniques dirigides al guiatge i als amants de les rutes per la natura.

A continuació, us detallem tots els actes i els horaris de la tercera edició del festival:
 

Divendres, 20 d'octubre


Divendres, la sala de plens de l'Ajuntament de Sort acollirà dues jornades tècniques destinades a guies de muntanya. La primera, a les 16h de la tarda, tractarà sobre rastres de petjades de mamífers, a càrrec d'Ignasi Castellví, del Centre d'Estudis Signatus. Posteriorment, a les 18h, Alba Casals presentarà l'altra jornada, dedicada a la identificació d'ocells pel seu cant.

Dissabte, 21 d'octubre


Ja durant el dissabte, començaran les rutes. A les 10h, hi ha programada una sortida per descobrir el poble d'Olp des de l'origen. Es tracta d'una visita guiada al poble i el seu entorn per donar a conèixer la seva gent, els seus costums i el seu passat, i amb la mirada posada al paper de les dones d’Olp. A les 17:30h donarà el tret de sortida des de Sort la ruta Llegendes i bestioles nocturnes

Mentrestant, a les 19h, començarà a Llessui l'activitat Menja't les estrelles. Amb el cel del Parc Nacional d’Aigüestortes com a teló de fons, el festival convida a caminar a bocafoscant amb guies professionals en astronomia. Els participants podran descobrir les constel·lacions i els estels que ens envolten, tot gaudint d’un tast temàtic de producte local.
 

Diumenge, 22 d'octubre

 
Diumenge a les 9h, des del poble de Seurí s'iniciarà la ruta Les veus del Pamano. Una oportunitat per endinsar-se en els paisatges històrics de la Vall d’Àssua, i conèixer els racons més emblemàtics i els espais més inhòspits que van inspirar la novel·la homònima de Jaume Cabré. Paral·lelament, també hi haurà una caminada al voltant de Sort per descobrir els ocells més comuns de la tardor pirinenca.

D'altra banda, durant el Senderi també es duran a terme activitats amb horari lliure. Aquestes són la gimcana de Sort, on tota la família podrà passar una bona estona coneixent la història, curiositats i personatges de la capital del Pallars Sobirà. L'altra és la cursa d'orientació Lo Piquerot, que consta de tres recorreguts de diferents dificultats per gaudir amb família, parella, amics i amigues.

 Consulta el programa sencer del festival Senderi


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació