Diumenge, 28 d'abril de 2024
gent gran

El Consell del Jussà impulsa un cicle de xerrades i tallers per a un envelliment actiu

Aquestes activitats destinades a persones grans són itinerants per diferents municipis del Pallars Jussà

Pallars Digital Isona | 18 d'octubre de 2023 a les 08:29
Imatge d’una de les xerrades realitzades a Isona | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat, des del projecte d’Envelliment Actiu, un seguit de xerrades i tallers per a la gent gran que tenen lloc en diversos municipis de la comarca, i que permeten crear un espai de trobada entre la població sènior.

L’objectiu d’aquestes activitats, a part de facilitar coneixements i estratègies per millorar la qualitat de vida i l’autonomia de les persones, és també fer vincle entre el veïnat de cada municipi, dinamitzar la població tot facilitant aquest recurs al municipi de residència habitual evitant desplaçaments.
 
El cicle compta amb la col·laboració de les notaries de Tremp i de la Pobla de Segur, que imparteixen xerrades sobre com s’elabora un testament i tots els aspectes relacionats amb aquests tràmits. També hi participa la cooperativa Alba Jussà, que ofereix tallers d’estimulació cognitiva, mentre que l’associació Reintegra en porta a terme altres sobre seguretat financera i introducció a la banca digital. 

Aquesta iniciativa al Pallars Jussà s’ha engegat gràcies a la participació del Grup de Representants de la Gent Gran promogut des de Consell Comarcal del Pallars Jussà, que inclou membres de les associacions de gent gran de la comarca, així com representants municipals en els casos de territoris que no compten amb entitats representatives d’aquest col·lectiu.
 
Aquest grup treballa per arribar a incloure representants de tots els municipis i col·lectius vinculats a la gent gran de manera que es converteixin en una antena que permeti adaptar qualsevol acció a les diferents realitats del territori. Així mateix, és un òrgan de participació i consulta que es preveu que es constitueixi en un Consell Consultiu de Persones Grans al Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació