Dissabte, 27 d'abril de 2024
caiac

Martina Faurat, cinquena millor palista júnior al Mundial de caiac dels Estats Units

L'esportista de l'Associació Esportiva Pallars ha sigut una de les millors en la final del Campionat del Món d'Estil Lliure celebrat aquest cap de setmana

Pallars Digital Pallars | 16 d'octubre de 2023 a les 14:33
Martina Faurat, en una imatge d'arxiu | AEPallars
La pallaresa Martina Faurat ha quedat cinquena en la final del Campionat del Món d'Estil Lliure celebrat aquest cap de setmana a Columbus, als Estats Units. La palista de l'Associació Esportiva Pallars, nascuda fa 17 anys a Sort, va superar els quarts de final i les semifinals de la categoria júnior, dominant les aigües braves del riu Chattahoochee

A la primera eliminatòria, Faurat va ser segona de la seva ronda, aconseguint 135 punts que li obrien les portes de les semifinals. L'endemà, i amb 10 palistes més, la pallaresa va obtenir la quarta posició, amb una puntuació de 61,67 i el bitllet per a la final del mateix dia. En la prova decisiva, l'estatunidenca Makinley Kate Hargrove es va coronar, mentre que Martina Faurat va obtenir 45 punts, que la consagren com una de les millors joves palistes del país, i evidentment, del Pallars.
 
Per la seva banda, en categoria masculina, els palistes Urko Cot Nil Garcia van arribar a les semifinals de júnior, però es van quedar a les portes de la final. Cot, també de l'AEPallars, va obtenir 260 punts i la setena posició, mentre que Garcia, del Kayak Sort, va ser desè amb un 61,67 de valoració.

Tots tres han competit del 9 a 14 d'octubre al Mundial de caiac celebrat a Columbus (Geòrgia) juntament amb quatre palistes pallaresos més. Són Sílvia Gallego, Adrià Ovando, Max Martínez i Unai Silva, també integrants del Kayak Sort. Tots ells van obtenir el bitllet per a aquest campionat el passat mes de juny, després de destacar al Campionat d'Espanya d'estil lliure, celebrat a Sort.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació