Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

Els esports d’aventura al Pallars i la brama del cérvol tanquen temporada amb molt bones xifres

Les temperatures atípiques de setembre i octubre han afavorit les activitats esportives i de natura a les dues comarques

Pallars Digital Pallars | 16 d'octubre de 2023 a les 08:35
Malgrat la sequera, s'han mantingut els nivells de cabal òptims per fer activitats als rius, embassaments i pantans | ACN
Les temperatures atípiques que han registrat els mesos de setembre i octubre han afavorit el sector turístic del Pallars. El d'esports d'aventura, que aquest diumenge ha tancat temporada, ha estat dels més beneficiats, ja que les altes temperatures han convidat els turistes a practicar activitats nàutiques fins al darrer dia, especialment el ràfting.

El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que malgrat la sequera, s'han mantingut els nivells de cabal òptims per fer activitats tant al riu, com a embassaments o pantans. En aquest sentit, Dolcet ha destacat la tasca de seguiment diari de l'aigua per tal de no malmetre-la i poder controlar les reserves per continuar duent a terme activitats durant tota la temporada.
 
Pel que fa als clients, Dolcet ha explicat que durant la primavera el perfil destacat ha estat el del turista "més aventurer", mentre que a l'estiu s'ha respirat un clima més familiar. I, mentre que els esports d'aventura abaixen la persiana, els experts apunten que encara "és un bon moment" per gaudir de la muntanya i els diferents espais naturals que ofereix.

Any «espectacular» per a la brama del cérvol

 
En aquest sentit, i tot i que enguany "no hi ha gaires bolets", el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, destaca que és un any "espectacular" per veure la brama del cérvol, que també ha posat punt final. Garriga apunta que s'ha produït un efecte crida per presenciar aquesta activitat singular, que ha atret centenars de visitants. Pel que fa al vessant esportiu, les temperatures també han permès l'arribada de turistes que pugen pics que normalment en aquesta època no es fan.
 

La brama del cérvol també tanca temporada amb molt bones xifres. Foto: Jesús-Pau Vàzquez.


Tot això en un context on el pont del Pilar ha deixat ocupacions "altes" als càmpings, un sector que viu una recta final "esplèndida" amb més afluència de clients del que és habitual, ja que les altes temperatures han motivat que els turistes per excel·lència d'aquesta època, jubilats vinguts dels Països Baixos, França i Alemanya, hagin prolongat les seves estades més enllà del mes de setembre.

La presidenta de càmpings de Lleida, Cel Feliu, ha reconegut que, si no fos per la calor, alguns càmpings ja estarien tancats i que els equipaments situats prop de zones on és habitual anar a buscar bolets "han punxat una mica més". Concretament, pel que fa al pont del Pilar, els càmpings d'arreu de la demarcació de Lleida quasi pengen el cartell de complet a la zona de bungalous.
 
Pel que fa a l'acampada, mentre que les ocupacions als equipaments de la plana han estat "quasi completes", al Pirineu han oscil·lat entre el 30% i el 40%. Al llarg dels quatre dies de festa, el turista internacional ha compartit espai amb el client nacional vingut majoritàriament de Barcelona, Tarragona o Girona.  Mentrestant, el sector del turisme actiu i dels esports d'aventura tanca la temporada aquest diumenge "amb satisfacció", després que les empreses hagin treballat al 80% i el 90% de la seva producció.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació