Diumenge, 28 d'abril de 2024
Bombers

El Parlament insta el Govern a millorar els parcs de Bombers del Pallars

La proposta de resolució presentada per Junts inclou dotar el parc de Tremp d'un nou vehicle autoescala i convocar noves places de bombers voluntaris

Pallars Digital Barcelona | 13 d'octubre de 2023 a les 08:00
Un camió al parc de Bombers de Tremp | Bombers
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució presentada per Junts per millorar els parcs de Bombers del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. La moció insta el Govern augmentar el nombre d'efectius de bombers funcionaris al parc de l'Alta Ribagorça fins a poder cobrir torns amb un mínim de quatre bombers.

El text, defensat per la diputada pallaresa Jeannine Abella en el marc de la comissió d'Interior, també reclama al Govern a convocar noves places de bombers voluntaris durant l'any 2023 i el 2024, i fer una campanya de difusió per arribar al major nombre d'aspirants possible. Així mateix, demana que doti el parc de bombers de Tremp d'un vehicle autoescala durant el primer trimestre de 2024. 
   
Abella ha recordat que els parcs de bombers de Tremp, Sort i el Pont de Suert, amb el suport dels parcs de bombers voluntaris, cobreixen una extensió territorial d'uns 3.000 quilòmetres quadrats, "amb unes condicions geogràfiques on no sempre es poden aplicar criteris generalitzats". "El que compta quan hi ha una emergència és arribar-hi en el mínim de temps possible i amb els materials adequats per poder-hi donar resposta", ha manifestat.

La diputada ha assenyalat que el passat mes de març el ple del Parlament va aprovar una moció, també de Junts, que instava el Govern a crear la Regió d'Emergències del Pirineu Occidental amb seu al Pallars Jussà durant l'any 2023. Una qüestió, afirma, sobre la qual "no tenim notícies". En aquest sentit, Abella ha requerit a l'executiu català si pensa complir amb els acords que adoptats a la cambra. "Nosaltres, davant de la inacció del Govern, sempre tindrem acció propositiva", ha afirmat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació