Diumenge, 28 d'abril de 2024
fires

Llimiana escalfa motors per a la 14a Fira del Mostillo

La mostra comptarà aquest cap de setmana amb múltiples activitats gastronòmiques i culturals, juntament amb la 10a Trobada de Forjadors

Pallars Digital Llimiana | 11 d'octubre de 2023 a les 12:00
Imatge d'una edició anterior de la fira | Ara Lleida
La Fira del Mostillo de Llimiana torna aquest cap de setmana amb un ampli ventall d'activitats gastronòmiques i culturals per a tots els públics. Les parades de productes de proximitat aniran en paral·lel amb els diferents tallers i tasts gastronòmics relacionats amb el mostillo. Tot plegat, juntament amb la Trobada de Forjadors, que arriba a la 10a edició.

Dissabte, 14 d'octubre

 
La Fira donarà el tret de sortida dissabte amb la 10a Trobada de Forjadors, que tindrà lloc de les 18h a les 20:30h a la plaça del Fossar Vell. Paral·lelament, la sala de plens de l'ajuntament acollirà l'exposició de dibuixos Racons de Llimiana, fes amb bolígrafs de colors, així com un taller de dibuix per a totes les edats, a càrrec de Juan Carlos Fernández.

Mentrestant, a les 19h de la tarda, se celebrarà un concert amb els cipellesos Eipiriil i Biel, juntament amb un tast de vins del Celler Miquel Roca i formatges Vilavella, a la plaça Mirador de l'Abat. Finalment, a les 22:30h, i en el mateix lloc, el projecte musical Er Taqueta oferirà un show que repassarà el grans èxits de la rumba catalana, garrotins i altres temes de collita pròpia.
 

Diumenge, 15 d'octubre

 
Ja durant el diumenge, a les 9h del matí tindrà lloc l'esmorzar de fira, amb llonganissa amb mongetes, pa torrat i vi a la plaça del Fossar Vell. Poc després, es realitzarà la trobada del Club de Vehicles Històrics de Lleida, a la plaça del Castell. Oficialment, la Fira del Mostillo s'inaugurarà a les 11h, i anirà a càrrec de l'antropòleg i director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Jordi Abella.

Posteriorment, tindran lloc activitats com la trobada country (11:30h), la projecció del vídeo Un Vol per Llimiana, realitzat per Jaume Elies i l'exposició de peces de forja d'Ocreferroart, amb Anna Aleman (de 12h a 14h). També es realitzaran un taller d'il·lustració botànica, a càrrec de Roseta Sà; un de com fer mostillo, i una degustació de plats elaborats amb aquest producte (a les 12:30h a la plaça Vicent).
 
En darrer lloc, la Fira del Mostillo comptarà amb la rifa d'una cistella de productes donats pels firaires i un sorteig pels paradistes d'una visita guiada a Llimiana i d'un dinar a l'Hostal Centre del Montsec per a quatre persones. Serà a les 14h, mitja hora abans que tingui lloc la cloenda de la fira, que enguany arriba a la 14a edició.

 Consulta el programa de la Fira del Mostillo de Llimiana


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació