Dilluns, 29 d'abril de 2024
heràldica

Tírvia aprova el nou escut i la bandera municipal per renovar la imatge corporativa

Els emblemes mantenen el color blau, la lluna creixent i les estrelles de sis puntes característiques de l'antic blasó

Pallars Digital Tírvia | 10 d'octubre de 2023 a les 12:47
Imatge del nou escut proposat per l'ajuntament | Ajuntament de Tírvia
L'Ajuntament de Tírvia ha aprovat en el darrer ple celebrat el 5 d'octubre, i de manera inicial, renovar l'escut i la bandera del municipi per adaptar-los a la normativa heràldica i de símbols locals. El canvi s'inscriu en la renovació de la imatge corporativa del municipi i l'actualització del seu modelatge administratiu.

El nou emblema no varia molt de l'anterior, aprovat l'any 1988. Es tracta d'un escut caironat, d'atzur, una lluna creixent figurada d'argent acompanyada de 24 estrelles del mateix color posades en orla, i amb una corona mural de vila per timbre. L'escut aprovat inicial manté la simbologia de l'anterior, tot i que canvia la fesomia de la lluna i rebaixa el to del color blau.
 

D'altra banda, i pel que fa a la bandera, aquesta és blava i apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres de llarg. Centrada, té un estel groc de sis puntes, i al centre d'aquest, una esfera de color blau amb una lluna creixent blanca. La nova ensenya se sotmetrà ara a informació pública per un termini de 30 dies. Si no es presenten al·legacions, serà aprovada provisionalment sense necessitat de posterior acord.

La nova bandera conté els elements típics de l'escut municipal. Foto: Ajuntament de Tírvia

 
Abans de Tírvia, el darrer municipi pallarès en aprovar un nou escut va ser Espot, que era l'únic de la comarca que no tenia un emblema oficial. L'any 2022, l'ajuntament va convocar una consulta popular per escollir entre tres opcions, sent escollida finalment la que representava els Encantats i l'Estany de Sant Maurici. Anteriorment, Esterri de Cardós (2020), Baix Pallars (2022), Farrera (2022) i l'EMD de Sellui (2022) van ser els darrers a oficialitzar el seu escut municipal conforme a la normativa de la Generalitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació