Dissabte, 27 d'abril de 2024
energia

Figuerola acull la primera «Àgora pallaresa» per debatre l’impacte de l’actual model energètic al Pallars Jussà

L’acte s’ha organitzat des de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica amb la col·laboració de Salvem lo Pallars

Pallars Digital Figuerola | 6 d'octubre de 2023 a les 11:00
Imatge d'arxiu d'una concentració contra la línia de molt alta tensió del Pallars | Salvem Lo Pallars
Figuerola d'Orcau acull aquest cap de setmana la primera Àgora pallaresa, unes jornades per debatre l'actual model energètic al Pallars Jussà. L'acte s'ha organitzat des de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica amb la col·laboració de Salvem lo Pallars.

Des de l'entitat afirmen que "en el context actual de crisi climàtica i de recursos en el que ens trobem sabem que els canvis són imprescindibles, però el model energètic que plantegen empreses privades, bancs i fons d'inversió no concorda amb el que algunes persones pensem que seria el necessari". 
 

 
En aquest sentit, proposen generar un espai de debat i participació per tal de poder plantejar estratègies sobre quin és el millor model. A la vegada, l'Àgora pallaresa vol trobar una resposta unitària a com fer front "al model que se'ns pretén imposar", afirmen.

 
Així doncs, aquest dissabte dia 7 tindrà lloc una jornada més teòrica, on a través de diferents ponències i debats es vol donar a conèixer el context del model energètic i els impactes que té per al territori. Mentrestant, el diumenge 8 s'ha plantejat una jornada per a organitzar-se de cara a accions futures
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació