Dissabte, 27 d'abril de 2024
Alta tensió

El Govern recorrerà l'autorització del govern espanyol a la MAT del Pallars

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, denuncia que el ministeri "vol colar el seu model per la porta del darrere" i l'acusa de "falta de lleialtat"

Pallars Digital Pallars | 4 d'octubre de 2023 a les 11:05
Imatge d'arxiu d'unes torres de molt alta tensió | Cedida
El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha afirmat aquest dimecres que el Govern està treballant en un recurs contra l'autorització prèvia del govern espanyol a la línia de molt alta tensió (MAT) del Pallars. Una infraestructura que evacuaria energia des de Laluenga (Aragó), fins a Isona, passant també pels municipis de Castell de MurGavet de la Conca Tremp.

 
Durant la sessió de control al Govern, Mascort ha recordat que la Generalitat ja ha fet tres informes desfavorables a aquest projecte i s'ha queixat que el Ministeri per a la Transició Ecològica ara hagi aprovat una via favorable condicionada a un nou informe de la Generalitat, que en aquest cas no s'hauria d'oposar al projecte.
   
"És una forma de pressionar-nos per fer un informe favorable? És estrany", ha afirmat, i ha afegit que el govern espanyol "vol colar el seu model per la porta del darrere". Davant aquesta situació, Mascort ha assegurat que emprendran totes les mesures legals al seu abast.

A més, s'ha referit també als casos de les línies Valmuel-Begues i Grañén-Pierola, també amb informes desfavorables de la Generalitat. En el cas d'aquesta darrera, Mascort ja va anunciar al setembre que el Govern tenia intenció d'emprendre accions legals per aturar-ne la tramitació. Per al conseller, tot plegat demostra "falta de lleialtat" al Govern.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació