Diumenge, 28 d'abril de 2024
fires

El bestiar, protagonista més que mai de la Fira Ramadera de la Pobleta

La presència de cavalls, vaques i ovelles tornarà a ser el punt fort de l'esdeveniment, que incorpora com a novetat un tastet de fira per sopar

Pallars Digital La Pobleta de Bellveí | 4 d'octubre de 2023 a les 12:29
El Concurs de Cavall Pirinenc serà un dels plats forts de la fira ramadera juntamet amb el Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus | TGE
La Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí dona el tret de sortida aquest divendres carregada amb un ampli ventall d'activitats gastronòmiques, culturals i lúdiques per a tots els públics. Un any més, mentre que el centre històric del poble s'omplirà de paradetes amb productes de proximitat, el recinte firal acollirà les estrelles de la fira: el Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català i el Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus.

A continuació, us detallem tots els actes i activitats que tindran lloc durant els tres dies que dura aquest esdeveniment, una de les cites ineludibles d'aquesta tardor al Pallars.
 

Divendres, 6 d’octubre

 
La fira arrencarà el divendres amb una jornada divulgativa en col·laboració amb l’Escola Agrària del Pallars, i que tindrà lloc a la carpa prat del Metge. A les 18h, la historiadora Mar Bacardit oferirà la xerrada Les fires de la Pobleta de Bellveí (1900-1960): Transaccions, testimonis i algunes reflexions.

Posteriorment, a les 19:15h, Iban Campos, de Formatges del Pallars, i Ruth Martín de Tastavins conduiran un maridatge de formatges i vins del Pallars. A les 20:15h, es realitzarà la cloenda de la jornada.
 

Dissabte, 7 d’octubre

 
Dissabte serà el torn dels animals, que faran acte de presència a les 7:30h del matí amb l'entrada al recinte firal. Més tard, entre les 9h i les 12h se celebrarà l'esmorzar popular amb col, patata i rosta, tall rodó de vedella ecològica i carquinyolis. Tot per un preu de 8 euros.

A les 11h, es durà a terme la inauguració de la Fira i es donarà inici al 9è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català. Una hora després es farà l'entrega d'esquelles, i a les 17h els animals sortiran del recinte firal. Paral·lelament, durant tot el cap de setmana i a partir de les 10:30h hi haurà una demostració d'oficis artesans al centre històric del poble. 

Per la seva banda, els veïns de la Pobleta també faran una demostració d’elaboració de sabó de casa. Mentrestant, l'Associació Puntaires de la Vall Fosca també es lluirà a la plaça de Portal. D'altra banda, a la plaça de l'Església, hi haurà una degustació de mostillo freginat dels veïns del poble, mentre que l'església de Sant Feliu acollirà una exposició de pessebres a càrrec de Frederic Sancho.
 
Tot plegat, en una jornada amenitzada per la música tradicional als carrers amb Josep Pepón Vilarrubla i Kike Pérez. Així mateix, de les 10 a les 14h i de les 16 a les 20h, a la casa de la vila es podrà veure l'exposició fotogràfica L'Albert de les Egües, una producció documental de Pere Montiel. Durant tot el dia, a més, hi haurà un espai de jocs i un taller d'escultura cooperativa a la plaça Major, així com un espai on es podran fer proves d'escalada.

Ja durant la tarda, a les 17h tindrà lloc una gimcana interpretativa a la pista poliesportiva; a les 18h, el grup d'acordionistes Folkimanxa oferiran un concert; i a les 19:30h començarà el correfoc amb els diables de Riudoms. Mentrestant, a les 20h, tindrà lloc el tast de fira, la gran novetat d'aquest any, on es podran provar plats de diferents restaurants pallaresos. I la jornada clourà a partir de les 23h amb el ball de fira a càrrec de Mari Alba.
 

Diumenge, 8 d’octubre

 
I el diumenge, l'activitat estrella serà el 25è Concurs de Vaca Bruna dels Pirineus. El certamen comptarà amb una cinquantena de vaques de diferents races, la majoria d'explotacions del municipi. A l'acte hi assistirà la consellera de Territori, Ester Capella, que també participarà en el lliurament de premis.

A més, durant el matí hi haurà la mostra de diferents races de vaques i d'ovella xisqueta. En el marc de la Fira Ramadera, els restaurants del poble oferiran el menú tradicional de Fira: girella, cap i pota de corder i postres de músic.

 Consulta el programa de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació