Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ple municipal

Tremp aborda la millora de la xarxa d'aigua per assegurar una gestió eficient davant la sequera

L'ajuntament ha detectat una vintena de fuites a tota la ciutat i ja està invertint en sistemes de telecontrol i comptadors electrònics

Tomàs Garcia Espot Tremp | 3 d'octubre de 2023 a les 10:50
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp ha començat a abordar la problemàtica de l'aigua del municipi. Tot plegat, després que es detectessin una vintena de fuites a la xarxa de la ciutat, tal com ha informat durant el ple municipal d'aquest dilluns el tinent d'alcaldia Jaume Catalan. Des del 25 de setembre, ha afirmat, el consistori ja està actuant per intentar resoldre aquesta qüestió.

En aquest sentit, l'alcaldessa Sílvia Romero ha explicat que la prioritat de l'ajuntament és treballar per fer una gestió de l'aigua "moderna i efectiva", i que garanteixi l'accés al consum de boca en tots els nuclis. "És una tasca complexa, però estem decidits a abordar-la", ha asseverat.
 
Per aquest motiu, el consistori ha planejat invertir en les xarxes, en els sistemes de telecontrol dels dipòsits, així com en la distribució. També contempla buscar noves captacions, ja que, afirma Romero, la sequera està impedint que algunes rendeixin com abans. Una altra de les inversions importants passa pels comptadors electrònics intel·ligents.
 

Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns. Foto: TGE


Accessos a nuclis

 
Un altre dels temes cabdals que es va tractar durant el ple va ser la millora dels accessos a nuclis. L'Ajuntament de Tremp té ara entre mans quatre actuacions a la xarxa de carreteres del municipi, algunes de les quals estan en condicions "molt difícils", ha afirmat Sílvia Romero. Així, ja s'han asfaltat prop de dos quilòmetres del tram que uneix el Pont d'Orrit amb Sapeira.
 
En aquest traçat, ha assegurat l'alcaldessa, també es posaran pedaços a l'espera que l'any que ve, una subvenció del Departament de Territori pugui ser destinada a aquest tram de vuit quilòmetres, que dona accés a la Terreta. D'altra banda, s'està col·locant aglomerat en calent a la carretera que va des de l'Acadèmia de Talarn a Montiberri, que també es troba en un estat molt precari.

Pròximament, també s'actuarà al camí de la depuradora, on l'alcaldessa explica que "cal posar-hi remei" atesa la quantitat de gent que hi va a caminar, però també pels camions de gas que hi passen. Finalment, l'ajuntament també té previst realitzar una "millora profunda" a la carretera de Tendrui de cara al 2024. De moment, s'apedaçarà el que es pugui, perquè hi ha "uns sots considerables", ha lamentat Romero.
 

Accessibilitat

 
Un altre dels propòsits expressats durant el ple ha estat la millora de l'accessibilitat per a les persones amb discapacitat. Una de les primeres actuacions ha consistit en la col·locació d'una porta automàtica a l'ajuntament, i que també s'habilitarà a la biblioteca.

Així mateix, el consistori revisarà, per una banda, els passos de vianants, els quals, segons Sílvia Romero, "no són prou accessibles" per a persones amb cadira de rodes, ja que tenen "massa pendent". Per l'altra, també es millorarà l'accés als ascensors de tots els edificis de l'ajuntament.

En un altre ordre de coses, el ple ordinari va rebutjar una moció presentada per Junts per rebutjar la sentència contra l'exconseller d'Interior, Miquel Buch. La proposta va comptar amb els vots favorables dels tres regidors juntaires i els dos d'Esquerra Republicana, mentre que els set edils de Compromís per Tremp s'hi van oposar.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació