Diumenge, 28 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp guanya al Torà amb remuntada exprés a la segona meitat (3-2)

El CF Pobla aconsegueix la primera victòria de la temporada a Vilanova de l'Aguda amb un gol a l'últim sospir (1-2)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 2 d'octubre de 2023 a les 11:33
Amb set minuts, Mutu va marcar els dos gols que capgiraven el marcador per als trempolins | TGE
Diumenge ple de mossegades al Pedrasanta. La primera que va patir el CF Tremp ja venia d'abans del partit, i és que la Federació Catalana està a punt de retirar els tres punts que els del Pallars Jussà havien aconseguit en la primera jornada de lliga contra el Vallfogona per alineació indeguda. Amb el marcador de victòries pròxim a reiniciar-se, doncs, els trempolins rebien al Torà, que arribava a la ciutat imbatut.

Al minut 11, nova mossegada: els de la Segarra s'avançaven des del punt de penal. Tot plegat, sumat a una arrencada difícil per als locals, que no s'acabaven de trobar còmodes al camp, mentre que la precisió brillava per la seva absència. L'atac no fructificava, i més, abans del descans, Xavier Vergés era expulsat amb vermella directa.

Però després de tres mossegades, el CF Tremp va demostrar que si se'l punxa, és capaç de treure la seva ànima de rottweiler. Mossegada de retorn: un minut més tard, Adrià Codó feia valer la seva velocitat i gran capacitat de driblatge per empatar el partit. A la represa, el Tremp va sortir a l'atac, però no trobava el camí del gol.

Adrià Codó va ser un dels grans artífexs de la victòria del Tremp. Foto: TGE

I quan l'equip més pressionava, el Torà va advertir que encara no estava domesticat. Amb una jugada per banda esquerra, els visitants s'avançaven de nou al marcador després que la pilota toqués tots els pals possibles. Un pal, però, que no va desanimar als blanc-i-negres, que gràcies a la destresa d'Adrià Codó van disposar d'un penal que Mutu, que havia entrat al segon temps, no va desaprofitar.

La "dedicatòria" de Mutu

Però la mossegada del jugador romanès no va ser pas el gol, sinó la "dedicatòria" (en cap cas amable) que va enviar al seu entrenador, Albert Segués, que es mirava la celebració completament mut i amb el cap cot. El gest de ràbia no va passar desapercebut, i evidencia les discrepàncies que hi ha entre Mutu, que demana més minuts, i l'entrenador local.

I si aquesta mossegada ja va ser suficient per encendre els ànims, al minut 84, una nova jugada de Codó servia a Mutu per marcar el gol de la victòria trempolina. Aquest cop, la celebració no va venir acompanyada de cap gest a Segués, però la imatge de tot un equip abraçant el golejador mentre l'entrenador és al fons -assegut i impertorbable-, com si la victòria no anés amb ell, sembla un mal símptoma.

Victòria in extremis del Pobla

Per la seva banda, el CF Pobla va aconseguir la primera victòria de la temporada a Vilanova de l'Aguda. Uns tres punts molt soferts, que ja els poblatans van guanyar a l'últim sospir de partit gràcies al gol al minut 94 d'Albert Turch. El partit, però, havia començat amb bones sensacions per a Pobla, que tenia davant un Vilanova adormit i imprecís. Miki Molleví va obrir la llauna al minut 14, però no va poder tancar el resultat tot i les múltiples oportunitats.

Amb l'ocasió desaprofitada, els locals van sortir més desperts del descans, i la partida es va igualar. Al minut 64, el Vilanova va empatar des del punt de penal, i sembla que donava per bo l'empat. Potser per aquest motiu, a més de les ganes del Pobla de sumar els tres punts i deixar enrere el fantastama de les jornades anteriors, el gol in extremis va arribar. Millor tard que mai, diuen.

A post shared by FCRialp (@fcrialp)

Santi Fité s'estrena amb golejada

I a Quarta Catalana, el nou FC Rialp dirigit pel figuerolenc Santi Fité va estrenar amb gran pompa. Golejada inapel·lable per 3 a 6 a casa del Sant Guim de Freixenet, un dels pocs camps de terra que queden a Lleida. Josep Ferrando i Josep Cervós van obrir la llauna, i Pau Vilajosana va continuar amb la festa golejadora per als del Pallars Sobirà.

El gol local va ser un miratge, i poc després Manu Altieri tornava el cop. En dos minuts, però, el Sant Guim retallava distàncies per partida doble, situant el 3 a 4 al marcador. Tanmateix, la reacció va ser immediata, i Joaquim Llena Jose Alberto sentenciaven el matx, que dona els tres primers punts de mèrit al Rialp.

Primers punts en bàsquet

En bàsquet, primers punts de la temporada per al sènior A del CB Tremp. 69 a 54 contra el Cappont en un partit molt igualat al principi, però on els trempolins van aconseguir posar terra pel mig. El parcial de 21 a 8 al segon quart va ser determinant, com també ho van ser els 20 punts de Conti, màxim anotador del partit.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1