Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

El Pallars Jussà ha batut el rècord de nits tropicals aquest estiu

Sant Romà d'Abella ha superat els 20 graus de temperatura nocturna en 21 ocasions, registrant també una nit tòrrida

Pallars Digital Pallars Jussà | 29 de setembre de 2023 a les 12:13
Un termòmetre en una imatge d'arxiu | Anna Ferràs
El Pallars Jussà ha batut aquest estiu el rècord de nits tropicals des que se'n tenen registres. Les estacions meteorològiques de la comarca han marcat més nits per sobre dels 20 graus que mai. La que més, Sant Romà d'Abella, n'ha registrat fins a 21, mentre que l'any passat havia arribat a les 15 nits tropicals.
 

El poble del municipi d'Isona i Conca Dellà, fins i tot ha tingut una nit tòrrida -per sobre dels 25 graus- en una ocasió, l'única a la comarca. Aquest fet no succeïa des del 2019 i el 2017. De fet, Catalunya ha tancat l'estiu amb el doble de nits tòrrides que les registrades el 2022 a la xarxa d'estacions automàtiques del Meteocat.
 
Si l'any passat es van recollir 98 nits on la temperatura no va baixar dels 25 graus arreu del país, entre el 21 de juny i el 21 de setembre d'enguany se n'han registrat 206. El 2022 ja va marcar la xifra més alta des de, com a mínim, 1998, així que aquest estiu s'ha polvoritzat el rècord.
 

En segona posició, Tremp ha marcat enguany 13 nits per sobre dels 20 graus. Una xifra que també ha trencat amb escreix el rècord del 2022, quan només n'hi havia hagut dos. Tot i no superar el llindar de l'any passat, a la Pobla de Segur també han tingut nits més càlides del normal; l'estació n'ha marcat 10, dos menys que l'anterior estiu. 
 
Tampoc s'escapa l'estació meteorològica del Montsec d'Ares, que ha superat aquesta temperatura nocturna fins a nou vegades, quan l'any passat només ho va fer en dos ocasions. En total, Sant Romà d'Abella acumula fins a 159 nits tropicals des del 1998; la Pobla de Segur, 48; el Montsec d'Ares, 41, i Tremp n'ha tingut 34 des del 2013.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació