Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

Més de 40 activitats agroturístiques en una nova edició del «Benvinguts a Pagès» al Pirineu

Hi participaran set explotacions, 12 restaurants de proximitat i 19 allotjaments rurals

Pallars Digital Pallars | 29 de setembre de 2023 a les 11:28
Imatge de la presentació de l'edició d'enguany | Benvinguts a Pagès
Tot a punt al Pallars i el Pirineu per acollir la 8a edició del Benvinguts a Pagès La Festa. Aquest cap de setmana, la iniciativa oferirà 41 experiències repartides per tot el territori, amb un total de set explotacions, 12 restaurants de proximitat, 19 allotjaments rurals i tres activitats complementàries. 

Benvinguts a Pagès La Festa té l’objectiu de prestigiar el sector primari del país mostrant la feina que fan al territori els agricultors, ramaders, elaboradors i pescadors per produir aliments de qualitat i reforçar sinergies amb la resta d’agents de la comarca que contribueixen a promocionar el producte i els productors. Es tracta d’una aposta decidida pel producte de proximitat, per fer valdre el món rural, desestacionalitzar el turisme i potenciar el redescobriment del territori. 
 
L’oferta d’experiències al Pirineu destaca per activitats i empreses vinculades a la ramaderia de muntanya i elaboració de productes artesanals, com ara Formatgeria de Gavàs (La Guingueta d'Àneu), Granja Argestues (Les Valls d'Aguilar, Alt Urgell), Safrà del Montsec (Sant Esteve de la Sarga) o Casa Fardaball (La Vall de Boí, Alta Ribagorça). El públic més comú (64% del total) són famílies de 36-45 anys amb nens. 

En aquest sentit, es preveu que al voltant de 2.250 persones visitin la demarcació de Pirineus per participar en les diverses propostes que el projecte ofereix al llarg del cap de setmana. Des del 2016, que s’organitza Benvinguts a Pagès La Festa, s’han acollit més de 130.000 visitants -valor absolut acumulat fins al dia d’avui. Aquest 2023, s’espera arribar als 40.000 visitants. 
 
Es tracta, a més, d'una oportunitat única per a redescobrir territoris com l’Alt Urgell (set agents), l’Alta Ribagorça (tres agents), Cerdanya (sis agents), Pallars Jussà (nou agents) i Pallars Sobirà (16 agents), així com l'origen d’allò que mengem i conèixer als professionals que produeixen els aliments que formen part de la rica i variada gastronomia catalana. 

Les visites gratuïtes a Benvinguts a Pagès La Festa requereixen una reserva prèvia a través de la web www.benvingutsapages.cat, ja que les places són limitades. La nova pàgina, una de les novetats de l’edició d’enguany, ofereix un motor de cerca interactiu i detallat amb informació sobre cada espai disponible, millorant la planificació i reserva d'activitats. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació