Diumenge, 28 d'abril de 2024
salut

La vacunació de la grip i la Covid-19 al Pirineu arrenca a les residències de la Pobla de Segur

La campanya seguirà aquest divendres a les residències de gent gran de Tremp i la Seu d'Urgell

Pallars Digital La Pobla de Segur | 28 de setembre de 2023 a les 16:37
La primera vacunada ha estat Carme Casamajó, a la Residència Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur | Salut
El Departament Salut ha començat aquest dijous la campanya de vacunació d'aquesta tardor a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, amb la inoculació conjunta contra la grip i la Covdi-19 per a la població més vulnerable. Es tracta d'unes 780 persones que viuen en les 15 residències de gent gran, discapacitats i salut mental del territori, i unes 460 que reben atenció domiciliària, i que podran posar-se la vacuna durant les tres properes setmanes.

La vacunació ha arrencat a les dues residències de gent gran de la Pobla de Segur i la de Puigcerdà, i aquest divendres a les de Tremp i la Seu d'Urgell. En la resta de centres la vacuna s'anirà administrant durant les properes setmanes i fins el 16 d'octubre, moment en què s'obrirà a la resta de població de risc.
 
La primera vacunada ha estat Carme Casamajó, a la Residència Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla. Ha optat per immunitzar-se perquè "tinc una família molt extensa i m'he de protegir. Sempre m'he vacunat de la grip i així, quan l'he passat, ha estat molt suau. Per tant, avui hem poso les dos vacunes."

D'altra banda, Laia Martí, referent de residències del Servei d'Atenció Primària (SAP) Lleida Nord, ha argumentat que "ara que la covid s'ha normalitzat i que hi ha molta immunitat poblacional, intentem que amb una única passada es posin les dos vacunes perquè són necessàries dos setmanes per tal que la immunitat sigui efectiva, just coincidint amb l'arribada del fred."
 

Un dona rebent una vacuna a la Pobla de Segur. Foto: Salut


Campanya conjunta a la resta de la població de risc

 
Pel que fa a la resta dels col·lectius a qui es destina la vacunació de la grip i de la Covid, està previst que sigui a partir del 16 d'octubre quan es posi en marxa: s'adreçarà a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l'obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics.
 
I enguany, també s'inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat.

On es vacunarà cada persona

 
La població que viu a residències de persones grans o altres institucions, així com la població que requereix atenció a domicili rebrà l'administració de les vacunes en el centre residencial o al seu domicili, i seran els professionals sanitaris els qui s'hi desplaçaran per posar-les.

Per a la resta de població, i com cada any, les vacunes s'administren principalment als centres d'atenció primària (CAP). Per tal de demanar la cita s'ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l'apartat de Cites, clicant a Cites i consultes d'atenció primària i triant l'opció Vacunació. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació