Dissabte, 27 d'abril de 2024
gent gran

El Govern commemora a Tremp el 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans amb un acte dedicat a la gent gran

Durant la jornada, s'ha presentat la Guia pràctica per incorporar la perspectiva LGBTI+ a les residències i altres centres i recursos per a les persones grans

Pallars Digital Tremp | 28 de setembre de 2023 a les 11:32
Imatge d'un moment de l'acte, celebrat a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya | Delegació del Govern
La sala d'actes de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) de Tremp ha acollit aquest dimecres la commemoració del Govern a l'Alt Pirineu i Aran del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'acte, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes i conduït per la periodista Eva Clausó, ha posat el focus en el dret a l'envelliment autònom

En la benvinguda a l'acte, el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, ha subratllat que "els drets es fan efectius en el dia a dia, en la proximitat", i ha destacat en aquest sentit la responsabilitat de les administracions públiques d'oferir serveis i impulsar polítiques que garanteixin aquests drets. A més, Castells ha afirmat que "els drets humans no són una abstracció" i, de fet, "quan parlem del dret a l'envelliment autònom estem parlant de la vida de molts veïns i veïnes de l'Alt Pirineu i Aran".
 
A continuació, la segona tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Tremp, Alba Moré, ha assegurat que els pobles i ciutats "tenim molt a dir" sobre els drets humans. "Cal parlar del dret a l'envelliment autònom digne i actiu; ens hem de replantejar i reorientar les polítiques adreçades a la gent gran", ha afegit.

 
Per la seva banda, la nova directora d'Igualtat i Feminismes a l'Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau, ha posat en valor el desplegament del Departament a la vegueria, que reflecteix "l'aposta del Govern per l'equitat territorial". Guivernau també insistit en la necessitat de tenir en compte les especificitats de cada territori a l'hora d'impulsar polítiques d'igualtat i feminismes, clau per garantir drets humans.

Incorporar la perspectiva LGBTI+ i recursos per a les persones grans

 
En el darrer bloc de la jornada, el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa, ha presentat la Guia pràctica per incorporar la perspectiva LGBTI+ a les residències i altres centres i recursos per a les persones grans.
 
El document té com a objectiu facilitar la incorporació de la perspectiva LGBTI+ a totes les residències i altres centres i recursos per a les persones grans de Catalunya. En aquest sentit, proporciona eines a les persones que hi treballen per gestionar aquesta diversitat, així com per prevenir qualsevol cas d'LGBTIfòbia o actuar davant d'un cas si es produeix. "És una guia que té la voluntat de transformar, de canviar les coses", ha dit Florensa.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació