Dissabte, 27 d'abril de 2024
energia

Salàs de Pallars i Talarn donen suport a l'empresa pública d'energia de Catalunya

Són dels pocs municipis que han conservat la distribució i comercialització elèctriques, i s'ofereixen per treballar-hi conjuntament

Pallars Digital Pallars Jussà | 27 de setembre de 2023 a les 10:01
«L'Energètica» s'ha presentat aquest dimarts davant l'Associació d'Empreses Elèctriques | Ajuntament de Salàs de Pallars
Els ajuntaments de Salàs de Pallars i Talarn han donat suport a l'Energètica, l'empresa pública d'energia de Catalunya, que s'ha presentat aquest dimarts als associats d'ASEME (l'associació d'empreses elèctriques). La companyia té com a objectiu incidir en l'actual model energètic i transformar-lo, implicant-se des de totes les fases possibles del mercat elèctric, des de la producció fins a la comercialització, passant per la distribució.

En aquest sentit, els dos ajuntaments pallaresos veuen la proposta de l'Energètica com una "eina útil" per ajudar i reforçar a tots aquells ajuntaments "que han aconseguit mantenir les empreses elèctriques municipals", però també com una solució per aquells consistoris que mantenen en propietat la infraestructura, però que ara es troben "collats" per la normativa elèctrica.
 
Per aquest motiu, l'alcalde de Salàs, Jaume Solé, i el de Talarn, Àlex Garcia, han assistit a l'acte de presentació de l'Energètica. Tal com ha dit Solé, "des de Salàs som aquí per mostrar el nostre suport a la iniciativa, amb l'expectativa i confiança que la nova empresa pública sàpiga treballar per garantir que el sistema elèctric de Catalunya estigui en mans públiques i perquè creiem que podem aportar-hi l'experiència que tenim des de l'Elèctrica de Salàs". 

Dels pocs que mantenen una elèctrica municipal

 
Talarn i Salàs de Pallars són dos dels municipis que han sabut conservar, després del procés de liberalització del mercat elèctric, la distribució (línies de baixa tensió) i la comercialització de l'electricitat a control municipal, fet que ha permès la venda directa de l'electricitat als veïns i veïnes "sense especular amb el preu de la llum, al contrari del què fan les grans empreses del sector".
 
Tanmateix, segons exposen en un comunicat, "han de fer front a molta burocràcia i obligacions que dificulten el seu dia a dia". Des de Salàs i Talarn, doncs, volen poder aportar la seva experiència al nou projecte, per sumar esforços i ajudar que l'Energètica "sigui l'eina que totes necessitem".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació