Dissabte, 27 d'abril de 2024
obres

El nou ajuntament de Sant Esteve de la Sarga estarà llest a principis del 2024

Les obres compten amb un pressupost d'adjudicació de prop de 290.000 euros

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 27 de setembre de 2023 a les 08:15
L'alcalde Jordi Navarra contemplant l'estat de les obres amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i el diputat Marc Baró | Diputació de Lleida
El nou edifici de l'ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, que s'ubicarà novament al municipi, estarà llest a principis del 2024. Les obres de l'equipament, que van començar el passat mes de juliol, han estat visitades aquest dimarts pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat pallarès i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró.

Talarn, que ha estat rebut pel seu alcalde, Jordi Navarra, ha comprovat de primera mà els terminis d’execució de les obres de rehabilitació integral i canvi d’ús de l’antiga casa de la mestra, ubicada al nucli antic i actualment en desús per tal de convertir-la en la nova casa consistorial i centre social del municipi. Navarra, reelegit dilluns com a president del Consell d'Alcaldies del Pallars Jussà, ha explicat que confia que la part de centre social ajudarà a "apropar serveis als veïns i a organitzar activitats socials".
 

Autoritats i tècnics revisant una part de les obres del nou consistori. Foto: Diputació de Lleida

 
L'espai, concebut amb tres plantes, destina la planta baixa a una recepció, un magatzem i un elevador. A la primera planta es projecten els espais principals de l’ajuntament: l’espai de treball i d’atenció al públic, sala de plens, una sala polivalent que actua al mateix temps com a local social, i que també serà d’ús per als treballadors interns de l’ajuntament. Per últim, una planta altell alberga l’arxiu i els espais necessaris d’emmagatzematge de l’ajuntament. El projecte compta amb un pressupost d’adjudicació de 290.769,05 euros.

Joan Talarn ha destacat que era essencial que, per a aquest mandat, tots els municipis tinguessin ajuntament. "El que no podria ser, afirma, és que Sant Esteve, que va perdre l’ajuntament en un moment determinat, estigués sense seu per al consistori". En aquest sentit, el president ha exposat que "vam estar treballant amb l’alcalde per veure com podíem recuperar aquest espai", i ha recordat que també serà un espai de trobada de tot el municipi.
 
"Si volem que la gent es quedi als municipis, han de tenir els espais i els serveis necessaris", ha assenyalat. D’altra banda, respecte a la nova carretera de Guàrdia a Moror, ha explicat que el procediment està en tràmit d’expropiacions, i que quan finalitzi aquest termini ja s’iniciaran les obres, donat que el projecte constructiu ja està molt avançat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació