Diumenge, 28 d'abril de 2024
alcaldies

Jordi Navarra, reelegit president del Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga ha obtingut els vots de tots els batlles i batllesses presents a la sessió

Tomàs Garcia Espot Tremp | 26 de setembre de 2023 a les 08:10
Jordi Navarra, rodejat de la resta d'alcaldes de la comarca | TGE
El republicà Jordi Navarra ha estat reelegit president del Consell d'Alcaldies del Pallars Jussà durant el ple de constitució celebrat aquest dilluns a la tarda. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, que ostenta el càrrec des del 2019, ha obtingut els vots favorables de tots els batlles i batllesses presents en la sessió.

Navarra ha afirmat que aquesta institució "no mira els partits polítics, sinó per la comarca i els seus municipis", tot remarcant que el consell té molt per fer després de la inactivitat causada, en part, per la pandèmia. "Penso que els alcaldes som els que sabem la realitat dels municipis i hem de buscar els problemes que tenim en comú; el que decidim ha de passar pel consell comarcal", exposa.
 

La sessió constitutiva del Consell també ha tractat diversos temes rellevants de cada municipi. Foto: TGE

 
La resta d'alcaldes han desitjat sort i encerts a Jordi Navarra, alhora que han expressat el sentit del seu vot. L'alcaldessa de Tremp, la socialista Sílvia Romero, ha al·legat que el Consell d'Alcaldies "ha de tenir contingut i s'ha de poder parlar de totes les qüestions que ens són comunes i particulars". "Ens ajudarem i podrem tirar endavant polítiques per donar resposta als molts reptes que tenim", ha afegit.

 
Per altra banda, la batllessa de Junts d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, que també s'estrenava al plenari, ha argumentat que hi són "com a alcaldes i no com a grups polítics". En aquest sentit, ha expressat que, "per deferència", esperaven una trucada de Jordi Navarra per explicar el seu projecte al capdavant del Consell d'Alcaldies. "No és una bona manera de començar, però hi tenim total confiança", ha matisat.
 
Posteriorment, s'ha constituït la comissió permanent del consell, que haurà de decidir els temes que es tractaran a les sessions. Estarà presidida pel mateix Jordi Navarra, i l'acompanyaran l'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, per part d'ERC; Xavier Badia, alcalde de Gavet de la Conca, en representació de Junts; l'alcaldessa de Sarroca de Bellera, Marta Moyes, per Compromís; i Jaume Solé, per part d'Amunt Salàs. També s'ha decidit que les sessions tindran lloc el segon dilluns de cada mes parell a les 18h.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació