Diumenge, 28 d'abril de 2024
parc natural

L'escultura dels 20 anys del Parc Natural de l’Alt Pirineu ja llueix al seu destí final

S’ha situat a la Posella del Llomà, enmig de l'itinerari a peu de la Volta d'Àreu, per petició veïnal

Pallars Digital Àreu | 21 de setembre de 2023 a les 10:04
L’escultura simbolitza la Pica d'Estats, el sostre de Catalunya amb 3.143 metres | PNAP
L'escultura commemorativa dels 20 anys del Parc Natural de l'Alt Pirineu ja llueix al seu destí final. L'estructura de ferro, que representa la Pica d'Estats, el sostre de Catalunya amb 3.143 metres, s'ha col·locat a la Posella del Llomà, enmig de l'itinerari a peu de la Volta d'Àreu, i per petició veïnal.
 
L'icona, feta de ferro corten, ha estat realitzada pel mestre forjador Enric Pla Montferrer, autor dels estels de ferro que presideixen la Sagrada Família de Barcelona. El material, expliquen des del Parc, ha estat escollit per la llarga tradició fargaire i forjadora de la Vall Ferrera
 
L'escultura es va traslladar fins al lloc amb l'ajuda de la Unitat Aèria dels Agents Rurals, i a través de la figura es pot contemplar, emmarcat, el poble d'Àreu. S'uneix així aquest gran símbol de l'excursionisme català amb el seu propietari comunal, concretament de la vessant catalana de la Pica.

Per al Parc, la nova escultura és "una forma de donar atractiu i valor artístic" a l'entorn d'Àreu, i així potenciar la seva visita. A més, l'objectiu és evitar sobrefreqüentar l'alta muntanya, "més sensible" i "donant vida al poble".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació