Dissabte, 27 d'abril de 2024
atac

Rescaten en helicòpter dos turistes angleses a Tavascan rodejades per uns gossos

Una d'elles va ser mossegada a la cama per un dels mastins que guardava el ramat, sent evacuada fins a l'Hospital del Pallars

Pallars Digital Tavascan | 19 de setembre de 2023 a les 10:58
Un ramat d'ovelles pasturant al costat de l'estació de Tavascan | Tavascan
Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar aquest dilluns dos turistes angleses que havien quedat rodejades per uns mastins a la zona de la Pleta del Prat de Tavascan, al municipi de Lladorre. Tal com han informat des del cos a Pallars Digital, l'avís es va donar a les 14:22h, informant que dos dones de 49 anys estaven acorralades per uns gossos que guardaven un ramat.

Una d'elles, a més, va ser mossegada a la cama per un dels mastins. Una dotació del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) va ser mobilitzada, i quan van arribar al lloc van foragitar els animals fent moviments amb l'helicòpter. Després d'atendre les dones -molt espantades arran dels fets- se les va traslladar fins al pàrquing de la pleta, des d'on la ferida va ser evacuada fins a l'Hospital del Pallars, a Tremp.
 

Un cas similar fa gairebé 10 anys

 
Fa gairebé una dècada, es va donar un cas similar a la Vall Fosca, quan dos excursionistes d'Esparreguera van haver de ser rescatats en helicòpter, espantats per un ramat de toros i vaques que pasturaven en un prat. Eren un pare de 58 anys i el seu fill de 18, que van haver de refugiar-se d'alt d'una pedra de grans dimensions.

Tal com va informar en el seu moment l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, els excursionistes haurien comès l'error de llençar als animals una bossa de plàstic blanc perquè s'apartessin. Un fet que va provocar que vaques i toros pensessin que es tractava de la sal que s'utilitza com a complement alimentari per als ramats a l'alta muntanya.
 
D'altra banda, no es tracta del primer atac de característiques similars que es produeix enguany al Pallars. Al mes de gener, quatre gossos deslligats van ferir de gravetat una dona d'uns 60 anys a Arrós de Cardós. La víctima, que passejava per un camí molt proper al poble, va patir mossegades a les cuixes que van requerir de 15 punts de sutura.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació