Diumenge, 28 d'abril de 2024
denúncia

Baix Pallars es mostra «molt tranquil» per la querella de Carles Isus i assegura que no ha rebut la denúncia

En un comunicat, el consistori demana al consell comarcal que justifiqui el canvi de tècnic a l'ajuntament, principal origen del conflicte

Pallars Digital Baix Pallars | 15 de setembre de 2023 a les 12:27
Vista de Gerri de la Sal des del pont medieval | Josep Renalias
L'Ajuntament de Baix Pallars ha trencat el silenci sobre la querella per injúries que el president del Sobirà, Carles Isus, va presentar contra l'alcaldessa del municipi Anna Sentinella. En un comunicat, el consistori afirma que no tenen "cap constància oficial" que s'hagi presentat i admès la denúncia. Per aquest motiu, i seguint la recomanació dels seus advocats, de moment des de l'ajuntament no es farà cap declaració al respecte.

 
D'altra banda, però, des del consistori afirmen estar "molt tranquil·les", i que com a ajuntament es mantenen "fermes" en la principal motivació d'aquesta causa. L'origen del conflicte entre Baix Pallars i el president del Consell del Sobirà rau en la nova distribució dels Serveis d'Assistència Tècnica (SAT) a la comarca.
 
Tal com han informat a Pallars Digital fonts coneixedores del cas, l'assignació d'un nou tècnic a l'ajuntament per part de l'ens comarcal va causar malestar als membres del consistori. En aquest sentit, Baix Pallars exposa que van demanar una reunió amb el consell per arribar a un consens i "satisfer a totes les persones implicades", però que aquesta no s'ha produït. A més, denuncien la manca d'un informe tècnic que justifiqui el canvi de SAT que afecta el municipi.

Posteriorment, recordem, un escrit de l'alcaldessa Anna Sentinella on denunciava aquest afer i acusava Carles Isus de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent", va obrir la caixa dels trons. La carta va ser enviada a tots els alcaldes de la comarca, a la Diputació de Lleida, a Presidència del Govern i a algunes conselleries.
 
Després de demanar una "rectificació" a l'alcaldessa, el president del Sobirà va rebre el suport del consell comarcal, i en especial del grup d'ERC al qual pertany. A banda de recolzar les decisions d'Isus en la distribució del SAT (ratificada dimarts durant el ple), els republicans consideraven d'"absolutament inadmissible" la crítica de l'alcaldessa de Baix Pallars.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació